Irtisanominen tehtävä kalliimmaksi

Voitaisiinko yritysten työntekijöiden irtisanominen tehdä kalliiksi? Paljon on tehty tulonsiirtoja yrityksille, ja ne vaan irtisanovat. Palkoille ja eläkkeille katto, jos palkka on yli 3 000 euroa niin ylimääräinen osa valtiolle.

Mummeli

On vanhustenviikko. Hallitus päätti heikentää hoitajamitoitusta tyrmistyttävällä tavalla. Muissa asioissa vedotaan kansainvälisten sopimusten sitovuuteen, kuten kehitysavussa, vaikka se on määritelty lähes 50 vuotta sitten.

Velvoitteita tullut lisää

Erittäin tunnetulla suomalaisella konepajalla kokeiltiin 1970-luvun lopulla 6-tuntisia työvuoroja. Tuottavuus kasvoi, sairauslomapäivät vähenivät ja työilmapiiri petraantui. Vaan kokeilu ja tulokset haudattiin nopeasti kaikessa hiljaisuudessa, miksiköhän?

Herroilla metkuja riittää

Asiallista esimiestoimintaa ilmoitella työntekijöiden vahingoista sosiaalisen median keskusteluringissä. Harmittaa kaverin ja firman puolesta.

Noloakin

Ei Assadilla ole tulevaisuutta Syyriassa, kävi tässä sodassa nyt miten hyvänsä. Ei vastapuoli unohda näitä järjettömyyksiä koskaan.

Ikuinen sota

Kuopion Rahusenkankaan asukas! Onko naapurissasi koira, joka haukkuu päivät ja illat ulkona? Voitko käydä ystävällisesti infoamassa koiranomistajaa tästä häiritsevästä ilmiöstä?

Kun tietäis missä, kävisi itse

”Banzain” toivomus oli hyvä. Jos KuPS nyt peluuttaisi loppupeleissä enemmän omia nuoriaan, he saisivat arvokasta liigakokemusta ensi kautta varten, eikä tarvitsisi pelata joka talvista Afrikan Tähti -peliä niin isolla rahalla.

Aalis

Miehille enemmän turvapaikkoja kuin naisille! Ja sen huomaa. Nyt pitäisikin päättää, että 10 vuoteen ainoastaan naisille turvapaikka. Yhteiskuntarauha parantuisi ja nämä naisetkin voisivat elää vapaasti ilman miesten ja islamin kahleita.

Feministi

Annettaisiinko kaikkien ihmisten olla sellaisia kuin ovat tai haluavat olla. Kaikki eivät voi olla kukkakeppejä. Laihuudesta kärsivät yrittävät saada itseään epätoivoisesti lihomaan, toiset eivät liho, vaikka söisivät mitä, toiset lihovat hyvin herkästi. Ei se toisia moralisoimalla ja halveeraamalla miksikään muutu.

Yksi meistä kaikista

Reserviläisjärjestön johtotehtävissä oleva henkilö lietsoo muukalaisvihaa rasistisin tekstein Facebookissa. Ei ole ymmärretty, mitä asema velvoittaa.

Vastenmielistä

Televisio pursuaa amerikkalaista hömppää, ruokaohjelmia ja laihdutusohjelmia aivan liikaa. Onneksi telkkarissa on nappula, josta sen saa kiinni ja voi lähteä lenkille tai haravoida syksyn lehtiä.

Näistäkö otetaan mallia

Helvi Heinonen-Tanski on oikeassa sulfaatin haitallisuudesta vesistössä ja siihen liittyvistä riskeistä (SS 6.10.). Sulfaatin aiheuttamat riskit Kellolahdelle ja laajemmin Finnpulpin jätevesipäästöissä on arvioitava huolella, että ei synny uutta Talvivaaraa.

Nämä asiat tietävä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kuuma linja

Golfkenttiä riittää

Lehmät laitumelle

Kaupunkipyörät kasautuvat

Kaikille pääsy uimaan

Hanhista päästävä eroon

Saunaan tekee mieli

Mistä vettä mökkiläiselle?

Muista lepuuttaja

Hiljaisuus tekee hyvää

Veneet kiinni kunnolla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.