Jalkapalloareena puolesta ja vastaan

Kuopio-halliakin vastustettiin aikoinaan harhaisiin uhkakuviin vedoten. Mutta varsin monikäyttöinen halli siitä tuli, ei pelkästään jalkapalloa varten. Uusi stadion olisi vain luonnollista kehitystä tulevaisuutta ja kasvua ajatellen, ja budjetti on hillitty verrattaessa esimerkiksi aiempiin kulttuurihankkeisiin.

Realisti

Urheiluhullujen märkä uni saattaa tulla kalliiksi Kuopiolle. Jalkapallon katsojaluvut laskevat. Mihin Kuopio tarvitsee 8 000 hengen katsomoa? 10 000 hengen konsertitkin taitavat olla Pirhosen unelmia.

Olisiko pitänyt jäädä Tervoon? 

Aggressiivisten urheilulajien edustajilta esimerkillinen ”vahinko” nuoriso- ja perheliikunnan kautta saatavalle hyvinvoinnille.

Arvot kohdallaan

”Mummo” ja ”Köyhät kyykkyyn” (27.11.): Sipilän on helppo hehkuttaa 5:n lapsilisän saannista palkan lisäksi. Toisin on pienituloisilla, eläkeläisillä ja kuntoutustuella eläjillä. Eipä tule enää lapsilisiä, jotka auttaisivat rahallisesti. Missä korotus, ettei tarvitsisi miettiä mitä lääkkeitä ja ruokaa pystyy ostamaan?

Kädestä suuhun

Iisalmen Olvista yrityksille esimerkki ensiluokkaisesta jätehuollosta.

Oivallista johtamista

Terveydenhuoltoon tarvitaan ilmiantolinja, jotta työntekijät uskaltavat nimettömyyden turvin paljastaa epäkohtia.

Mallia poliisista

Kun Kuopion kaupungilla tuntuu olevan ylimääräistä rahaa, niin lahjoittaisi kaikille asukkailleen polkupyörän. Olisi ehkä ajelijoitakin niillä pyöräkaduilla.

Turhuuksien turhuutta

Mikä avuksi, kun talomme työntää tehostetun ilmastoinnin päälle yöllä? Hyvästä kerrostalokodista on tullut epämiellyttävä nukkumapaikka tuulen pyyhkiessä kasvoja ja pörröttäessä hiuksia. Isännöitsijä vaikenee.

Ikävä hyväilijä

Bussikatoksessa nuori mies käärii sätkän, sytyttää ja polttaa röökinsä. Katoksen ulkopuolella bussia odottaa koululainen. Tupakointihan toki tarvitsee tuulensuojan ja katoksen. Minäkin sain, kiitos, koirani kanssa tien toiselle puolelle aamuhenkoset.

Aina ei tule ajatelleeksi muita

EU-komission ilmastotavoitteeseen pääsemisen keinoista puuttuu kokonaan se tärkein, väestöräjähdykseen puuttuminen.

Maapallon kestokyky koetuksella

Milläs sitten maalla lataat sähköauton, kun on pitkät sähkökatkokset, ja eikös sitä koko ajan toitoteta, että sähköä pitää säästää? Jollakinhan se sähkökin tuotetaan.

Juntturassahan sitä sitten ollaan

Tulevaisuuden uudet autot ovat sähkön ja polttokennon yhdistelmiä. Australiassa on tehty keksintö, jossa vedestä sähkön avulla tuotetaan ammoniakkia säilöttäväksi. Tästä edelleen vetyä polttoaineeksi. Jäitä hattuun päätöksissä.

KR

Nykyisinkään ei anneta rahaa riittävän henkilökunnan palkkaamiseen lasten, vanhusten ja sairaanhoitoon tai koulutukseen, tekisivätkö tulevaisuuden päättäjät toisin? Tuskin. Miksi siis tehdä lapsia tällaiseen yhteiskuntaan?

Realisti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kuuma linja

Lelutkin puhtaiksi

Kiitoksia ja onnitteluja

Kotimaista työvoimaa pelloille

Entäs muut ongelmat kuin korona?

Metsä on paras leikkipaikka

Torinaluspysäköinti on paras

Suu säkkiä myöten

Kerrankin ajoissa!

Hallitus puolesta ja vastaan

Netti puuttuu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.