Joutsenet herkistävät

Varhain tiistaiaamuna kaksi uljasta valkoista joutsenta lensi talomme yli pohjoista kohti tuoden viestin jostain kaukaa, maasta menneisyyden.

Joutsenlaulu

Mitähän virkaa niillä monitoimihävittäjillä on sen jälkeen, kun vihollinen on ohjuksin tai muulla tavoin pommittanut lentokentät käyttökelvottomiksi?

K.T.

Onneksi on vaaleja tulossa, niin kokoomuksen orpopojan valssi ja keskustan kesäillan valssi on loppuun soitettu.

Eläkeläinen

Nyt myydään vaalivoitto huutokaupalla. Maksaa voi muiden rahoilla tai jättää maksamatta. Vaalivoiton saa joka tapauksessa pitää. Antti eturivissä on tarjonnut neljä miljardia, korottaako kukaan?

Keisarimeklari

Kiinalaiset teki meistä onnellisia toimimattomalla roinalla. Annetaan vastalahjaksi puhdas luonto, norpat, sauna, sisu ja kalakukot.

E. Mosuli

Helatorstaina kolme ”kilpapyöräilijää” toopeili Kasurilassa Vanhalla Viitosella autojen seassa, vaikka vieressä on päällystetty pyörätie. Eikö laki koske näitä urhoja?

Että silleen

Kyllä maalla on tosiaan mukavaa. Ei mitään haittaa koirien kakoista eikä turmiollisesta katupölystä.

Totuuden torvi

On se hirveä laitos se Finnpulppi: vasta suunnitteilla, ja nyt jo hävittänyt metsäkanalinnut. Runsas supi-, kettu- ja varislintukanta taitaa olla suurin syyllinen. Ja se harvennettu koivikko palkitsee omistajansa jatkossa.

Metsäläinen

Varmin suomalaisen kateuden herättäjä on kansanedustajien palkankorotukset. Vaikka kansanedustajat tekisivät työnsä ilman korvausta, se ei näkyisi millään muotoa muiden kukkarossa.

Turha vouhkata

Rinteen Antti ei taida tietää, että demareissakin on metsänomistajia. Vastakkainasettelua ei kannata lietsoa. Kaikkia meitä tarvitaan.

Syytön hirvi

Kenellä on oikeus varata koko illaksi Kuopion Eino Leinon lähiliikuntapaikan kenttä? Aikuisilla, kahdella tenniksenpelaajalla vai kymmenillä pikkupojilla, jotka olisivat halunneet pelata futista ja sählyä? Tämä toistuu joka ilta.

Lapset liikkumaan

Meneekö hallitukselta taas överiksi, esitys koulujen lomien siirtoaikeista. Ei pidä joka paikkaan tunkea markkina-ajatuksia. Lasten ja nuorten koululaisten etua ensin aateltava.

Järjen käyttö sallittua

Valtakunnansovittelija kertoi, että ”on luonnollista, että työntekijöille tulee työtarjouksia aika ajoin”, kun kommentoi siirtymistään työmarkkinajohtajaksi. Kelle tulee, kelle ei. Ei arkea tunteva kommentti.

Tuleeko meille?

Liikenteessä näkee koululaisia, jotka kulkevat kuulokkeet korvilla ja kännykkä kädessä eivätkä seuraa liikennettä saatikka liikennevaloja. Vanhemmat, kerratkaa lastenne kanssa liikennesäännöt.

Huoli

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kuuma linja

"Ihmisten syömisiä kannattaa tarkkailla ja huomauttaa ystävällisesti, jos valinnat eivät ole ilmastoystävällisiä"

"Lapsia kannattaa jo varhain opettaa jakamaan tavaroita ja asioita toisten kanssa"

"Suomalaista ei ilmasto ahdista, kun puoli miljonaa menee ensi talvena etelän lämpöön"

"Miksi Kuopiossa pyöräilevät aikuiset ajavat jalkakäytävällä?"

"Pajatso täytti pelitarpeen mutta ei puhdistanut pelaajaa varoistaan"

"Keskustan puheenjohtajakisa on kuin seuraisi maan kohoamista Merenkurkussa"

"Nuorella äidillä on housunpolvet avoimet kuten viisitoistavuotiaalla"

"Osanottoni triathlonin motittamille kettulanlahtelaisille"

"Lemmikeille lihapohjaisia ruokia"

"E-urheilu on pelkkää poikien leikkimistä, jossa ei juuri hiki irtoa"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.