Lehtipuhaltimet syksyn merkki

Se on syksy saapunut, kun heti seiskalta pärryytellään Kuopiossa Sairaalakadulla lehtipuhaltimella ihan kaksissa tuumin. Nyt on vielä elokuu, ja me naapuritalossa halutaan nukkua.

Kiinteistönhuolto, haravat käteen

SAK ja SDP esittävät kiinteistöveroa metsälle ja pellolle. Eli näin halutaan lopettaa kotimainen maatalous ja siten myös elintarviketeollisuus.

Joku kohtuus

Jos SAK:lla olisi kaikki valta, se hävittäisi verotuksella maa- ja metsätalouden harjoittajat meiltä matkimalla mennyttä isä aurinkoisen tyyliä.

Olemme Suomi ei itänaapuri

Muumimukit boikottiin! Lopetin niiden keräilemisen, kun Arabia siirsi tuotannon Thaimaahan. Silti hinta vain nousi. Hienolla asialla rahastusta.

Muumi-fani

Lähihoitajan viesti (SS 12.7.) kuvaa seurauksia, kun työllistämiskeinona on käytetty lähihoitajakoulutukseen ohjausta lähes kaikille, joille ei muuta kohdetta löydy.

Hoitotyö ei sovi jokaiselle

Poliisi vähättelee mopomelua, että se ei ole terveyshaitta. Se on terveyshaitta. Jatkuvalla unen häirinnällä on väsymyksen lisäksi monenlaisia vaikutuksia. Melu vaikuttaa myös unen läpi. Laittomat pelit valtiolle pelottimena.

Vastuu on kotona

Luulen, että tällainen puolivillainen olo Natossa on kaikkein vaarallisin olotila Suomelle. Saattaisi tosipaikassa toistua ne Mainilan laukaukset.

Joko kokonaan, tai ei ollenkaan

Isälläni kävi kotisairaanhoito. Itse olin työelämässä, mutta joka viikko kävin isäni luona. Kotisairaanhoidon esimiehelle soitettuani isän huonosta hoidosta minulle sanottiin, että voi sitä omaisetkin tehdä jotain. Niinpä sitten lopetin kotisairaanhoidon ja jäin pois työstä ja hoidin sotaveteraani-isäni hänen kuolemaansa asti. Samoin kuin hänen äitinsä samoista syistä.

Kuopion kotipalvelu ei toimi

Tv-keskustelussa todettiin, että koulujen tulee antaa tehdä työtä ilman vanhempien puuttumista. Opettajat tietävät tehtävänsä ammattihenkilöinä, ei muillekaan työpaikoille voi mennä. Peruskoulun alkuaikoina kouluneuvostot epäonnistuivat. Nyt olisi palattava hyvin toimivaan ala- ja yläkouluun.

Ei vanhempia kouluille

Ismo Taskinen kirjoitti metsäasioiden olevan juuri niin kuin suurin osa metsätilallisista myös tietää käytännön perusteella. Vihervasemmisto ei tätä tietoa hyväksy oman periaatteensa vuoksi.

Metsätilallinen Vehmersalmelta

Kun Kallavettä jo nyt saastutetaan latvavesistä lähtien, niin onko mitään järkeä alkaa saastuttaa vielä lisää?

Yksinkertainen ajattelija

Mukava oli nähdä sutjakoita kokoomuksen ministereitä Kuopion torilla. Fiksuina ovat ottaneet terveydenhoitoneuvot käytäntöön itsensä parhaaksi. Ei pöhöttyneitä naamoja ja vyötäröitä.

Esimerkillisiä

Tulevaisuudessa vedet ja järvet täyttyy metsähumuksesta ja metsälannoitus rehevöittää järvet ja Itämeren.

Hyvästi Juojärvi

Älytöntä valittamista uuden sellutehtaan tulosta ja Kallaveden saastuttamisesta, kun koko tehdasta ei ole olemassakaan.

Jaska

Uusimmat

Kuuma linja

Kuopion tori on spesiaalitapaus

Kauris kuuluu luontoon

Posti vain taiteilee...

Kauriita ei kannata ruokkia

Kaupunkipyörät eivät toimi kunnolla

Uimaan vain!

Pullonpalautuslaite on liian nirso

Vesiyhtiö voi nostaa maksuja

Ekologisempi Kuopio

Kännykkä sopii huonosti kuskille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.