Miten väistää hirveä?

Hätäkeskus neuvoo: väistä hirvi takaa, väistä mieluummin penkkaan (SS 9.7.). Väärin meni. Jos näin tekee ja autonsa itse romuttaa osumatta hirveen eikä saa edes sitä karvatuppoa käteensä, niin itse joudut viulusi maksamaan. Kallis vakuutus, jota maksat, ei korvaa senttiäkään.

Kokeiltu on

Taas lisää yksi hyvä syy tuo kriisihallintakeskuksen siirto Helsinkiin siihen, miksi kokoomus pitää saada kiireesti ulos hallituksesta ennen kuin koko Kuopion seutu autioituu.

Mikä on seuraavana vuorossa?

Eteläinen Kuopio, Hiltulanlahti, Kurkimäki, Vehmasmäki ovat olleet taas ilman vettä. Tätä on jatkunut jo kauan. Vettä tulee milloin sattuu ja niin pienellä paineella, että lasin täyttymistäkin saa odotella kauan. Pyykkiä ei voi pestä, suihkussa ei voi käydä. Milloin Kuopion Vesi ottaa vastuun asiasta? Ainut selitys, mikä on saatu, on se, että ei ole osattu varautua näin isoon asukasmäärään. Vastaus Savon Sanomiin, kiitos.

Vedetön

Koski-laivan kuski, älä aja ympyrän tehtyäsi vasemmalta päälle.

Väistämällä vielä pinnalla

Hyvä Markku Eestilä, nopeusrajoituksilla on jokin tarkoitus maantiellä. Ne on säädetty turvallisen liikkumisen edistämiseksi. Onneksi vielä poliisit sakottavat.

Työmatka-autoilija

Voi miten mieleni pahoitin perjantain murretorilla Kuopiossa. Pitääkö juontajan käyttää tuollaista alatyyliä haastatteluissaan? Meitä on varmaan paljon, joita tällainen kielenkäyttö tympäisee.

Kesken poistunut

Tosi hyvä juttu ekologisuudesta mökillä (SS 7.7.), mutta jutussa ei kerrottu, mikä tiskiaine oli käytössä. Esimerkiksi ekosertifioitu pesuaine olisi piste Iin päälle. Ja vanha kunnon etikka laimennettuna siivoaa kodinkin ilman kemikaaleja. Hyvä jutunaihe: kemikaalivapaat pesuaineet ja kosmetiikka.

Välitä ympäristöstäsi

Erinomainen kirjoitus Antti Kivimäeltä (SS 10.7.). Kaksi kautta eduskunnassa riittää. Kannata aloitetta kansalaisaloite.fi.

Ei leipääntyville edustajille

Fimealaiset nostivat työpaikkavenkoilun tasolle, jota on vaikea ylittää edes Savossa. Haasteellista voi olla kriisinhallinnan ammattilaisillekin, mutta hyvästä harjoituksesta se CMC:n kriisissäkin kävisi.

Vuan tokkopa toentaa

Olisiko Hannakaisa Heikkisellä anteeksipyynnön aika Krista Kiurulta siitä asiattomasta kantelusta eduskunnan puhemiesneuvostolle, jota eivät Etelän kokoomuksen edustajat hyväksy?

Jussi

Riippusillan hajoamisen selvittää riippumaton asiantuntija (SS 5.7.). Odotan uutista, jossa harkkotalon rakennusasiantuntijana on legopalikkaspesialisti Jesse, 5 v.

Että näin

”Vielä on meitä, jotka uskomme” (SS 7.7.): Uskotkos Sinä semmoiseen syntilistaan, jossa mainitaan myös kateus. Itse ainakin olen huomannut uutisia myös vietetyistä hengellisistä juhlista. Olen äärettömän ylpeä Pride-tapahtumasta ja sen uutisoinnista.

On myös meitä, jotka eivät usko

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kuuma linja

Remonttiin pitää varautua

Maisemakonttori ei toimi

Vegaanikin suosii suomalaista

Entäs kissat?

Yhden hengen autokyyti

Lapsi on lapsi vain hetken

Tulevatko auton latauspaikat pakollisiksi?

Taasko tornitaloja Kuopioon?

Miten edustajat kehtaavat?

Onko Greta liian kovilla?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.