Muovikassi on tehokas

Että muovikassi on turhake? Nyt on pikkuisen käyty tuulella. Ajatellaanpas hiukan: elintarvikemarkettiin tulee tavaraa talon takapihan kautta suurilla rekoilla, ja ne samat tavaramäärät lähtevät pois talon toiselta puolelta 85 – 90-prosenttisesti muovipussilla, tällä ”turhakkeella”. Se on ylivoimainen kuljetusväline.

JU

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovat esimerkillään osoittaneet, kuinka eri ihmisiä kansakunnassamme lähestytään.

Hyvät tavat

Puolimatkan kouluajoista tilanne on muuttunut: joulujuhlassa ei saa olla uskonnollista ohjelmaa ja halloween-juhlaan on osallistuttava, muuten on tiukkapipo ja niuhottaja.

Kristitty

Kalliiksi tulee SDP-kokoomuksen sulle-mulle politiikka niin valtion- kuin kuntapolitiikassakin. Sulle-mulle jaettaviksi meni Kuopiossa jo vanhusten hoitorahatkin. Kunnallisvaaleissa mahdollista vaikuttaa rahanjakoon.

Surullista seurattavaa

”Ou mae gaad”, tutustu hoitolaitoksen päiväohjelmaan ennen kuin luulet tietäväsi.

Järki päähän eikä käteen

Maan, kunnan ja yhteisön sivistyksen ja ihmisyyden taso näkyy siinä, miten se suhtautuu vanhuksiin, vammaisiin, mielenterveys- ja päihdekuntoutujiin, lapsiin ja nuoriin. Ihminen on aina jokaisen päätöksen ja valinnan takana. Kyse on asenteesta.

Sairaanhoitaja

Hei kaikki netittömät ihmiset, joille oma pankkinne on tehnyt laskujenne maksamisen lähes mahdottomaksi: voitte viedä laskunne maksettaviksi R-kioskille. Palvelumaksu on huomattavasti pankkien (kiskuri)hintoja edullisempi.

Tähän on tultu

Itsenäisyyspäivä 6.12. aamuhämärissä lipunnostoon. Narut umpijäässä, vanhana partiolaisena keinot löytyi ja kohta lippu hulmusi itsenäisyytemme kunniaksi.

Lpkj

Ylen tiedottamisen vapaus uhattuna? Kuopion Kotkankallionkatu on tukossa, Ylelle pääsyyn tarvittava vauhdinotto estetty.

Sd

Äiti: kun hait oman lapsesi hoidosta ja et löytänyt hoitajaa, niin jätit kuitenkin toiset lapset hoitoon keskenään ilman aikuista. Menikö sittenkään kaikki oikein? Etsi ensi kerralla joku vastuullinen aikuinen ennen kuin poistut, tai soita vaikka hätänumeroon.

Äiti minäkin

Postinjakoa parhaimmillaan: yli 4 viikkoa laskut myöhässä. Maksaako Posti muistutuslaskun, 5 euroa? Ei ole enää joulusta johtuvaa.

Kuopion keskustassa

X-Factorin linjaus, että voittajan pitää olla englantilainen, on ihan OK, mutta jo sikäläisiä äänestäjiä kohtaan olisi ollut reilua kertoa se ennakkoon. Nyt yhtiö itse ”äänesti” Mattia, jonka kappaleet olivat kaikki kuin samasta muotista.

Saara oli omaa luokkaansa

Oliko postilaisten 30 prosentin joukkosairastuminen taas osa jokajouluista mielenosoitusta, vai tuliko lunssa ja ripuli todella kaikille kuin salama kirkkaalta taivaalta?

Parantukaa edes lumenluontiin

Uusimmat

Kuuma linja

Seikkailupuisto ei toimi Puijolla

Kannatusta ilmastolakolle

Metsiä on myös suojeltava

Puuta rakentamiseen

Horsma ei ole uhanalainen

Naapurimaat hävittäjiä maksamaan

Se siitä sote

Kuopion kaupungintalo ei saa jäädä uudisrakennuksen varjoon

Sote-soppa kaatui maahan

Omavalvonta on yhtä kuin ei valvontaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.