Pellet psykiatrille

Olisi hyvä käyttää ihmisiä pelottelevat naamiopukuiset harhailijat psyykkisen voinnin arviossa terveyskeskuksessa ja toimittaa joko vapaaehtoiseen tai tahdonvastaiseen hoitoon psykiatriselle osastolle. Aggressiiviset ja jopa aseistautuneet ”pellet” vaarantavat käsitykseni mukaan ihmisten terveyttä ja turvallisuudentunnetta, eli ovat ympäristölleen vaarallisia.

Sairaanhoitaja

Yhä pahenee kirkon toiminta. Pappi ehdottaa vihkimisestä luopumista. Tulleepa kirkosta eroamisia, jos se toteutuu.

Seuraavaksi luovutaan kasteesta

Suomi myy aseita Lähi-itään. Wau, sepä vasta rauhaa edistävää toimintaa! Hulluus huipussaan, hurraa!

Helia

Kylläpä nosti verenpainetta rankasti riistakeskuksen erikoisen suunnittelijan visiot hirvikannan moninkertaistamisesta. Voi elämän kevät, vai on eettistä tuottaa hirvenlihaa välittämättä ihmisten kuolemisista ja vammautumisista. Päinvastoin kanta pitäisi velvoittaa pudottamaan kolmannekseen nykyisestä. Metsän uudistamisvelvoite pitäisi poistaa laista ja pakolliset työhönajomatkat kolmeen kilometriin.

K.T.

Aikuisiällä ylipaino voi aiheuttaa tyypin 2 diabetesta. Näinhän se on, ja altistaa sydän- ja verisuonisairauksille. Perheen ruokatavat vaikuttavat lapsenkin terveyteen. Niin kauan kuin aikuisetkin puolustavat lihavuuttaan, elämäntavoissa ei tapahdu muutosta.

Syönti ja liikunta epätasapainossa

Hannu Maukonen kirjoitti täyttä asiaa otsikolla Älä syyllistä syytöntä (SS 25.10.). Kiitos! Ei pidä tehdä lapsia, jos ei kykene kasvattamaan.

Muinonen

Kuopion linja-autoaseman henkilöautojen pysäköintipaikka on surmanloukku. Linja-autoilta sinne suuntaavat matkustajat pomppivat linja- ja henkilöautojen välissä kuin hirvet. Pian vuoden pimein aika. Joku jää vielä auton alle.

Läheltäpiti

Väki vähenee ja vanhenee. Nuoriso lähtee kaupunkiin. Pestataan lisää nuorisotyöntekijöitä – onko järkevää?

Näin yt-kunnassa

Kun vuosia sitten muutin Kuopioon, niin ajattelin tutustua paikalliseen jääkiekkoon. Pysäköidessäni taisi puoli rengasta hipoa ruohotupsua puiston laidassa, ja sakkohan siitä rapsahti. Ensimmäinen ja viimeinen sakko siellä.

Se loppu siihen

USA:n vaalit on hyvä juttu. Gallupit ei tee voittajaa. Kannustaisin Trumpia. Hän on fyysisesti vahvempi ja puhuu kuin jätkä suoraan. Clinton on arvoitus... heikko pressa.

pm

Ei voi olla totta, että talven tulo taas yllättää autoilijat! Ostakaa kunnon almanakka ja kuunnelkaa säätiedotuksia. Huoltakaa renkaat ajoissa!

Pena

Jälleen meluisa aamuherätys! Eikö lehtipuhaltimiin saa minkäänlaisia äänenvaimentimia?

Lumenaurausta odotellessa

Leffa-arvosteluissa Syysprinssi sai 5 tähteä, Inferno yhden. Kävin katsomassa molemmat. Mitä enemmän tähtiä, sitä tylsempi leffa – vai?

Minustakinko kriitikko?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kuuma linja

Tuulimyllyt vain seisoo

Laudeliina tarpeen

Mummo on kaunis sana

Kukkakedot kunniaan

Koira haukkuu hyvästä syystä

Aikuiset eivät pyöräile jalkakäytävillä

Gallupeja liian varhain

Voisiko terassi olla savuton?

Vesi kallistui sittenkin

Milloin nousevat viherhäiverusokkaat?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.