Pitäisikö Alkot sulkea?

”Järki-ihminen” (SS 10.4.): Ei alkoholin suurkuluttaja hakeudu hoitoon eikä tunnusta olevansa alkoholisti. Tämä on perheelle niin vaikea asia, ja yleensä juuri puolustuskyvyttömät lapset ovat suuria kärsijöitä. Alkot olisi pitänyt sulkea heti ensimmäisten joukossa.

Koti lapsille

Olisi aiheellista Suomen tutkia, miten Neuvostoliitto (Venäjä) kohteli suomalaisia ja yleensä kaikkia sotavankeja muun muassa Solovetskin luostariin sijoitetulla keskitysleirillä.

Ortodoksievakko

Meillä on 14 EU-edustajaa. Heidän tehtävänsä olisi ollut pitää huolta siitä, että Suomi osallistuu yhteisiin suojavälinehankintoihin.

Tukea hallitukselle

Vain yhdellä ihmisellä järkimielipide koulujen avaamisesta. Kiitos opetuksen ylin asiantuntija Olli Luukkainen.

Olli tietää totuuden

THL ei ole ollut koko aikana ajan tasalla koronasta. Vähättelevää ja lepsua suhtautumista, siellä ei ole tajuttu, että on vakavasta taudista kysymys.

Mututuntumalla menivät

”Siivoojia unohtamatta” (SS 21.4.): Ai kaupan työntekijä ei hengitä koronaan sairastuneen kanssa samaa ilmaa?

Ihmeiden kevät

Onko typerämpää kuultu kuin sanoa, ettei kauppoja enää tarvita, kun ”kaikki” tilaa netistä ruokansa ja muut tuotteet. Kaupathan ne keräävät, pakkaavat ja jopa toimittavat ostokset kotiovelle, ei teollisuus.

Äly hoi älä jätä

Finnpulp-intoilijoiden kannattaisi lukea, miten avokätisesti isot toimijat tulevat vahingon kärsinyttä vastaan pilattuaan vesistöt (SS 20.4.).

Kohtuullisesti väliaikaista vain

Toi lista noitten satatonnisten saajista on järkyttävää luettavaa. Tuskin yhteiskunta olisi jäänyt kaipaamaan yhtäkään niistä, ei ainakaan ainuttakaan liikkeenjohdon konsulttia. Niillä neuvoilla on mennyt moni hieno firma hunningolle.

Törkein hallitus koskaan

Pitääkö paikkansa, että pandemia-aikana Saksassa maksetaan kunnallisen puolen terveydenhuoltohenkilöstölle 1 500 euroa kuussa verottomana palkanlisää? Ruotsista kuuluu, että sairaanhoitajien palkka on kaksinkertaistettu pandemia- ajaksi. Miten Suomen sosialistihallitus tukee terveydenhuoltohenkilöstöä?

Ihmettelijä

Puhdas ja siisti näky kauniisti uusitulla Kauppakadulla ravintoloiden seutuvilla. Ei natsoja, roskia, virtsan jälkiä. Jos tämä näky toistuisi ravintoloiden auettua, se kertoisi siitä, että viimein olisi tajuttu tupakan vaarallisuus terveydelle. Ja että katu ei ole vessa.

Toiveajatteluako?

Varmasti on kirppariyrittäjällä tiukkaa. Mutta miten esimerkiksi jäähalliyrittäjän koronatulot? Kuukausimaksut on tehty sitoviksi. Nythän yrittäjä voi ajaa ylläpitokulut alas ja nauttia täyttä palkkaa.

Ei mene tasan

Kuulin, että täytyisi olla älypuhelin, jotta viestit menisi perille. Voiko toimitus selventää, onko näin.

Epätietoinen

Tekstiviestin lähettämiseen Kuumalle linjalle ei tarvita älypuhelinta.

Toimitus

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kuuma linja

Milloin nousevat viherhäiverusokkaat?

Alkoholista paljon sairautta

Peruspyörät kunniaan

Meidän perheessä on selkeä työnjako

Erja soitti Kuopiota maailmankartalle

Vesijetti rikkoo mökkirauhaa

Lokit pois torilta

Kaikki lupiinitalkoisiin

Miksi niitty niitettiin?

Entiselämys Kallansilloilla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.