Pukukoodi mietityttää

Parhaat vaatteeni ovat villaneuletakki ja hame. Olenko tervetullut tässä asussa Kuopion Musiikkikeskuksen itsenäisyyspäivän juhlaan, vaikka tummaa pukua toivotaan?

Ei oo kunniamerkkejäkään

Kuopion investoinnit ovat suuruudenhulluutta, esimerkiksi urheilukentän katsomo jättiyleisö tavoitteena. Kuopion pitää näkyä koko valtakunnassa kaikessa edelläkävijänä, mutta sisältä on mätä. Lapset, vanhukset, syrjäytyneet ja vammaiset ovat jo toisen luokan kansalaisia. Juuri tämän vuoksi muutan heti Siilinjärvelle, koska siellä tehdään ja toteutetaan järkipolitiikkaa.

Tarkkana pitää olla

Jos on varaa rakentaa Kuopioon stadion 10 000 – 20 000 katsojalle, voi samalla tehdä autoille parkkihallin. 10 000 maaottelukatsojaa, noin 5 000 autoa, noin 1 euro/ 5 h maksu tarkoittaa noin 5 000 euron tuloa. Eivät ole katuvarressa ja talojen ja kauppojen pihoissa. Käyttö vuosikymmeniä myös lähiasukkaille.

Ex nihilo nihil

Tarjoan Kuopion uudesta jalkapalloareenasta 1 euron ja Savilahden urheiluhallista 1,5 euroa. Jäähallista en voi tehdä tarjousta, kun kaupunki vuokraa sitä 5 miljoonalla/vuosi.

Missä järki?

Onkohan Kuopion kaupungilla jokin pakollinen kiintiö suolan hävityksestä, kun viime päivinä on kadut kasteltu niin, että muistuttaa rankkasadetta? Suola roiskuu autoista jalankulkijoiden päälle. Yletön suolaliuos pilaa pohjavetemme. Sähköautot ovat vaarassa vikaantua suolan tunkeutuessa herkkiin liitoksiin.

Suolakylpyyn joutunut

Linnan juhliin pääsevät vain vähäpäästöiset. Hyvä valinta.

Vihreä

Lähimmäistä voi katsoa myös lempein silmin kuten Kari Kuula (SS 27.11.). Otin kirjoituksesta lohtua myös itselleni. Meitä on monta puolisoa ja läheistä, jotka muistavat vaikka heitä ei enää muisteta, jotka rakastavat vaikka heitä ei enää rakasteta ja joiden omaishoito ei ole loppunut laitoshoidon myötä.

Yksi monista

Kuopion entisen työkkärin kulmalla liehuu liputuspäivinä likainen lippu.

Peskää liput ennen 6.12.

Moottoritien kiihdytyskaistan kärkikolmio tarkoittaa kyllä väistämisvelvollisuutta. Pelti kolisee usein, koska moottoritiellä ajava pitää kynsin hampain kiinni tästä oikeudestaan ja lähes tahallisesti estää sujuvan liittymisen liikennevirtaan. Ei tarvita kuin pieni jousto puolin ja toisin, niin ei kolise.

Itse kolariin rampilla joutunut

Kiitos tarinasta Ville Grahn (SS 2.12.). Vapaaehtoinen lapsettomuus ei ole itsekästä vaan hyvä teko Äiti Maalle. 50-vuotiaat ja sitä vanhemmat ovat vain itsekkäitä, kun pelkäävät, että eläkkeenmaksajia ei ole tarpeeksi.

Annukka

Kurttila osoittautui valitsemaansa puolueeseen sitoutuneeksi asiamieheksi.

Puolueen tyyliin

Kukahan Kuopiota ohjaa? Investointien valtava määrä kertoo jostain arveluttavasta. Onko päättäjillä tai taustatoimijoilla kytköksiä rakennusliikkeisiin? Investoinnit tulisi pysäyttää.

Ahneudelle loppu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kuuma linja

Lumitykit laulamaan

Eiköhän Sanna pärjää

Saimaa-ilmiö – ei jatkoon!

Miksi leski jätetään yksin?

Tytökin KuPSiin

Paperista puhuminen on tylsää

Kannattaako Puijonkadun remontti?

Isojen rekkojen vauhti pelottaa

Maaseutua morkataan liikaa

Vain parempi väki lentämään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.