Pyöräilijä, tee itsesi kuultavaksi

Hyvät pyöräilijät, jos pyörässänne on kello, soittakaa sitä. Sitä varten se on pyörässä.

Läheltä pit

Yksityisiin terveysjätteihin ei voi koronaepidemian hoidossa luottaa. Eivät ota koskaan kokonaisvastuuta. Keräävät aina vaan rusinat pullasta. Ja voivat lopettaa kun ei enää huvita.

STM oikeassa

Jos suomalaiset laitetaan jonoon, niin jono yltää kiertämään valtiorajamme liki 2 700 kilometriä. Siihen voi suhteutella koronauutisia.

Suhteellisuudentajua

Kuopion Jynkän koulun pihassa iso ryhmä nuoria ihan kuin kokoontumismäärärajoitusta ei olisi ollenkaan. Siinä viruksilla helppoa leviämistä. Huoltajien tulisi valvoa lapsiaan.

Rajoitus koskee ihan kaikkia

Hoivakotien johtajat! Meidän rakkaat vanhuksemme ovat nyt eristettyinä neljän seinän sisälle. Ulkopuolisten viriketoiminta, ulkoilu, jumpat, seurakunnan toiminta ovat pysähdyksissä. Nyt olisi hyvä kehittämisen paikka hoitajien järjestämässä viriketoiminnassa. Tuolijumppa tai lauluhetki ei paljon vaadi ja antaa vanhukselle iloa ja voimia kestää tätä ankeutta ja virikkeettömyyttä.

Toivomus

Italia, Espanja ja Ranska vaativat EU-maiden yhteisvastuullisia velkoja, koronabondeja. Nämä maat ovat jo ennen koronaa raskaasti velkaantuneita. Paljonko olemme valmiita lisäämään vastuita lapsillemme muiden maiden veloista?

Missä EU, siellä ongelma

Kiuruvedellä koronatartunnat kasvavat hälyttävästi asukaslukuun nähden. Testillä varmennettuja 4.4. on 12., sitten 6.4. on 15 ja 7.4. jo 21.

Jäljitystä

Näinhän se taas on: suojavarusteiden riittämättömyys onkin kentän syy, ei ollenkaan ylempien tahojen (THL + päättäjät). Ensin silmät leiskuen vakuuttavat riittävän ja nyt silmää räpäyttämättä vakuuttavan syyn olleen muualla kuin itsessään. Enpä toivoisi tuollaista henkilöä työkaverikseni. Ainoastaan pääministeri on myöntänyt virheensä.

Katse peiliin

Kuolinpesän osakas, voit luopua osuudestasi ilmoittamalla siitä pesänilmoittajalle tai uskotuille miehille kirjallisesti. Kun teet sen ennen perunkirjoitusta, säästyt perintöverolta ja turhilta riidoilta ja muilta harmeilta.

Sopuisa

Kansainyhteisön tulisi haastaa Kiina oikeuteen ja korvauksiin koronaviruksen aiheuttamista kärsimyksistä.

Sieltä kaikki epidemiat

Nyt on köydenvetoa maskin käytöstä Aasian ja lännen välillä. Aasiassa käyttöä suositellaan. Meillä ei suositella. Miksi kuitenkin sairaaloissamme käytetään maskeja? No siksi, että sillä suojataan käyttäjä ja ympäristö taudeilta. Onko jokin muu syy kuin maskien puute jäänyt kansalle kertomatta?

Loogikko

Minä olen sitä mielipuolta, että nykynuoret ovat luku-, kirjoitus- ja laskutaidottomia. Näkemykseni koskee nyt lähinnä sitä huonompaa kahta kolmasosaa nuorista. Paras kolmasosa pärjäilee samaan tapaan kuin 40 vuotta sitten se huonompi puolisko.

Puijon oraakkeli

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kuuma linja

Milloin nousevat viherhäiverusokkaat?

Alkoholista paljon sairautta

Peruspyörät kunniaan

Meidän perheessä on selkeä työnjako

Erja soitti Kuopiota maailmankartalle

Vesijetti rikkoo mökkirauhaa

Lokit pois torilta

Kaikki lupiinitalkoisiin

Miksi niitty niitettiin?

Entiselämys Kallansilloilla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.