Raha ja sen merkitys

Turha valittaa hallituksen ja kaupungin leikkauksista, kun ”muutaman kympin” veronpalautuksella ei ole mitään merkitystä!

Minulle on aina

Voi tätä maallista joulua. Löysin tasan yhden joulukortin, jossa oli seimi ja lapsi. Se oli taatusti vihoviimeinen tällä vuosituhannella. Nykyajan lapset tuntevat vain joulupukin.

Keksitään joululle uusi nimi

Meiltä puuttuu puolue, jonka ensisijaisena arvona olisi Suomen kansalaisten asioiden hoito. Oppositiostakin halutaan vain lisää maailmanparantamiseen, vaikka rahaa ei ole.

Otetaan perusturvasta

Kaikkia autettavia potilaita pyritään auttamaan esimerkiksi ruokailussa. Hoitajien kansliassa istumiseen on syynä se, että yhä enemmän täytyy tehdä kirjaamista: päivittäiskirjaukset, hoitosuunnitelmat, tulo- ja lähtöarvioinnit, potilasluokitukset. Kaikki se on pois konkreettisesta hoitotyöstä. Osastolla, jossa vaihtuvuus on nopeaa, on se työ varsinaista kirjoitusrumbaa.

Lähihoitaja

Minä kannatan nepotismia valtiossa, tällöin perheemme ja sukulaisemme sekä kaverimme saavat tosi muhkean ja säännöllisen tilin, useimmiten enemmän ja vähemmällä työllä kuin omistajamme.

Hyvin menee mutta menköön

Kilpailuviranomaiset! Kieltäkää DNA:n harhaanjohtava DNA Kuitu Plus -palvelu. Sitä ei saa DNA:n valokuitutaloihin. Näin monopoli toimii.

Kupari ei ole kuitua

Nyt oikeesti nimet muistiin ja ensi vaaleissa pois nämä junailijat päättämästä. On järkyttävän härskiä kurjistaa Kuopion vanhustenhoito ja omaishoito kurjistetaan ja yli puolen miljoonan kokouspalkkiot ja kaiken maailman toimintatonnit jaetaan valtuutetuille.

Häpeällistä

Jos tästä Tyrkön kirjasta tehdään elokuva niin näytteleekö Väyrynen Kekkosen roolin?

Odottaen

Eikö palkata vielä lisää jokunen virkamies tekemään näitä viisaita täkin leikkauksia jalkopäästä, jotta voidaan lisätä se sinne toiseen päähän.

Viisaus ei asu meissä

Koulukiusaamiseen syyllisiä ovat opettajat välinpitämättömällä käytöksellään. Kiusaajilla on huono omatunto, ja he tarvitsevat pikaista apua ennen kuin sairastuttavat valitsemansa terveet koululaiset.

Ahdistus

Mutta entäpä jos Terrafamen johto tiesi Sipilän ja Kateran yhteisestä historiasta ja halusi tilauksella näin vaikuttaa? Tämä ei jäävää, mutta vaikuttiko?

Pohtija

Onko huonossa betonissa käytetty jotakin huonoa mutta halpaa sementtiä? Betonirakentaminen laajemminkin on ongelmallista: elementit ja valut jätetään märiksi ja pinnoitukset vain päälle ja hometta odottamaan. Laadunvalvontaa ei rakennusalalla ole lainkaan.

Luokatonta touhua

Vai ei nastat kuluta tiestöä. Uudetkin asfaltit jo aivan urilla tänäkin syksynä. Taitaisi olla niin, että niinä parina jäisenä aamuna, jolloin nastasta on jotain hyötyä, voisi nastattomuuden tuomilla tiesäästöillä kustantaa kaikille oikeasti kyytiä tarvitseville taksikyydit.

Rapinaa jo elokuusta kuunnellut

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kuuma linja

Ymmärrystä ja kiukustusta postilaisille

Liian alhaisia nopeusrajoituksia

Lentovero on ok

Ajatellaan jo kevättä

Säästäkää Itkonniemen kenttä

Loitsuistako apua?

Kyllä dödökin haisee

"Saksassa tietyöalueiden nopeusrajoitukset olivat 60–80 km/h"

"Mikä yhteys huonolla luokan sisäilmalla on Pisa-tuloksiin ja koulunmenestykseen?"

"Nyt meitä vaaditaan ”museoimaan” hyvin hoidetut metsämme"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.