Rahalta on viety ostovoima ja mansikatkin ovat kalliita

Pehmikselle. Kirjoituksesi Kuumalla linjalla oli varmaan 1960-luvulta. Silloin joku saattoi tehdä 10 eurolla päivän töitä. ja rahalla saikin jotain. Minun tuntipalkkani 2000 oli 9,17 euroa. Nyt palkkani on 16,50 euroa eli 99 markkaa. Rahalta vaan on viety euron mukana ostovoima. Euro on sama arvoltaan kuin markka. Rahan arvon ja ostovoiman laskun myötä tuli lamakin.

Leijona -50

Mansikat ovat ennätyskalliita, mutta poimijat palaavat kotiin tyhjin käsin. En osta mansikoita, kun kymmenen euron kilohinnasta menee yksi euro poimijalle.

Koppar

Taas on kirjoituksia, miten otetaan kesäkissa lapsille ja hylätään loman päätyttyä.

Noin tekee sydämetön aikuinen ja ottaa mökille lasten kaveriksi kissan. Kyllä näiden vanhempienkin täytyisi olla eläinrakkaita. Minulla on aina ollut kissa, akka ja koira, vaan olen ulkoistanut koiran ja akan. Nyt minulla on vain kissa, koska en pystyisi terveyden takia ulkoiluttamaan koiraa, enkä viitsi enää ottaa ”koiraa ulkoiluttajan kera”. Minun kissani on lellitty.

Huru-ukko -66

Kiitos Aleksi Paalimäelle Tulisia tunteita kesäteatteriarviosta (SS 15.7.), olen täysin samaa mieltä.

Katsoja

Tämä työmarkkinajärjestöjen reilusti yli vuoden pituinen jaaritteleva jauhanta yhteiskuntasopimuksen ja kilpailukykysopimuksen aikaansaamiseksi ei ole tästä maailmasta. Siinä kuuluu selkeästi jo korporaatioiden kuolinkorina.

Konsultti

Nato ei pysty turvaamaan jäsenmaidensa kansalaisia edes terroristeilta, koska se on osallisena isäntiensä harjoittamalle valtioterrorismille muun muassa Lähi-idässä ja Afrikassa.

A.R

No nyt väki Kuopion komean avaralla torilla kohisee Postista jo sellaistakin, että firma, joka ei osaa hoitaa sille osoitettua päätehtävää, on tuskin kykenevä hoitamaan sivubisneksiänsäkään.

Kuunteluoppilas

Käyttämällä vilkkua liikenneympyrästä poistuessa helpotat muiden ympyrään tuloa merkittävästi. Kunnioittakaa enemmän niitä liikennesääntöjä ja lopettakaa tuo itsekäs ajatusmaailma.

Mikä siinä maksaa?

Vuosien ajan Savon Sanomissa ovat samat ihmiset kommentoineet jos jonkinlaisia maailman-, Euroopan-, Suomen ja jopa kylätapahtumia.

On ollut lääkäreitä, poliiseja, maanviljeliöitä, opettajia ja muita asiallisia asiantuntijoita. Olisi lukijalle syventävä kokemus, jos nimen jälkeen olisi ikä ja entinen ammatti. Lukija voisi asettaa kirjoittajan ajatukset omaan kontekstiin.

Sepi 75 v. ent. piällikkö

Taloyhtiöistä kerätään ilmaiseksi (!) lasi ja metalli. Jos siis puuttuu keräysastia, sovi asia jätekukon ja taloyhtiön kanssa!

Lajittelu onnistuu

Erinomainen kirjoitus Ville Kuivalainen (SS 8.7.) Tässähän on se pelko, että mikäli kansa päästetään äänestämään, kansa äänestää väärin.

Pentti Pohjolainen

Saksan ulkoministerin sukunimi Steiner oli väärin mielipidekirjoituksessani Tärkeintä on luottamus puolin ja toisin (SS 14.7.). Saksan ulkoministeri on oikeasti Frank-Walter Steinmeier.

Taito Taskinen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kuuma linja

Väärä pensasvalinta

Budjetti ottaa oikeilta

Älä liiskaa vaikka et tunne

Urheilu ei ole leikkiä

Laaja-alaisuus kunniaan

Metsästyskoira on eri juttu

Merkkejä puuttuu

Eroon kevytautoista

Kunpa voisi elää ilman lääkkeitä

Suomi jäi sivuun

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.