Rikkailla oli ennen enemmän vastuuta

Suuri on yhteisökulttuurin muutos. Kuopion Haapaniemi muuttui maaseudusta Herman Saastamoisen panostuksella merkittäväksi kasvutekijäksi kaupungille. Nyt maan Roope Ankat kylpevät viattoman omahyväisinä rahasäiliöissään.

Haudattaneen rahojensa kera

Rikkailla on ollut ja on edelleen valinnanvapaus. Menee vaan yksityiselle ja maksaa hoitonsa itse . Ottaapa vielä ajoissa vakuutuksen, jolla saa hoidon, kun tarvitsee. Miksipä pyöriä köyhien seassa terveyskeskuksessa ja jonottaa? Valinnanvapauskokeilu oli suora tulonsiirto yksityislääkäreille. Sillä rahalla voidaan palkata nyt paljon henkilökuntaa terveyskeskuksiin.

Kiltisti jonottanut

Kauniin asiallinen kuvaus ihmisyyden elämänmatkasta ja sen ristiriitaisuuksista.

Matonkuteita 6.9.

Seitsemän päivää ja 24 tuntia kaupat aina auki, ei pyhän ja arjen eroa. Tätäkö me kuluttajat muka halusimme suuren maailman tyyliin, että vie kolme, maksa edes yksi?

Keskiyön cowboy

Voisiko joku vuotaa julkisuuteen Postin pääjohtajan tulospalkkion perustana olevan matriisin kriteerit, niin näkisi tyhmäkin kansa, mistä se ekstrapalkkio tulee?

Pörssiyhtiöitä muka

Juhana Vartiainen pois television asiaohjelmista, sotkee vain poliittisen kentän sopimattomilla arvailuilla. Postinkantajana olisi sopiva työ hänen ajatuksilleen työnteosta.

Missä Totuus

Hannu Kananen kirjoitti energiayhtiöiden fuusiosta (SS 6.9.). Unohdit fuusioituneen yhtiön myymisen ulkopuolisille taholle. Lisäksi, onko huomioitu tasavertaisuus hinnoitteluissa?

Johdolle bonuksia

Taas kuluttajia jymäytetään: Vapaan lehmän maitoa vain pihatossa olevista lehmistä. Ikävä kyllä siellä voikin olla lehmiä, jotka eivät koskaan pääse ulos. Parsinavetoissa ulkoilu on pakollista.

Metsätär

Eläin- ja maitotuotteiden käyttö viestii heikosta harkintakyvystä. Vegaaninen ravitsemus viestii vastuullisuudesta ja älyllisesti kehittyneestä harkintakyvystä.

Älyllisemmin harkittu

Olen samaa mieltä Ylen ohjelmatarjonnan muuttumisesta. Ottakaa ihmeessä mallia Norjan ohjelmatarjonnasta, siellä mennään asiat, kulttuuri ja ihmisten arki edellä. Ei ruumiita ja rivouksia tartte tyrkyttää joka käänteessä.

Lisää norjalaistyylistä

Lenkkeilijä moitti Kuopion Uuden Haapaniemen rantaryteikköä. Asukkaatkin ihmettelee, kun ei saha soi.

Puskajussi

Ajatus suon muuttamisesta lakantuotantoalueeksi on kaunis, mutta vailla järjenhäivää. Ensinnäkin se on yksityisen tai yhtiön omaisuutta, jota ei voida sosialisoida ainakaan nyt vielä pois omistajalta. Kuka vaanisi, ettei kukaan sivullinen poimi lakkoja? Saako lakkayrittäjä valtiolta katokorvauksen?

Käytännön järkeä

Vihreitten nuoriso-osasto vaatii työeläkkeitä leikattavaksi, koska he mielestään joutuvat maksamaan nyt maksussa olevat eläkkeet. Nykyeläkeläiset ovat kuitenkin maksaneet työeläkemaksuja työaikanaan.

Tyrmistynyt

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kuuma linja

Kallaveden pinta alkaa uhata jo syystulvilla

Nuha ei ole nyt mikään pieni vaiva

Kännykkä on nykyajan pyhä lehmä

Savossa halutaan polttaa puita uunissa ilman helsinkiläisten neuvoja

Kuopion tori tarvitsisi myös suurkirppiksen – ei sitä pidä perua

Talvi pilasi golfkenttien ruohikot, eivät kenttämestarit

Jos ei ole rahaa, niin joutaa mennäkin Joensuuhun katsomaan pesäpalloa!

Kämärinkoskesta voisi kehittää turistipyydyksen

Muistakaan, rakentajat, pörriäistenkin viihtyvyys!

Kun olisi vielä kypärät kaupunkipyöriin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.