Ryteikkö edistää monimuotoisuutta

Meille siivottomalta näyttävä raivaamaton kaupunkimetsä on koti pölyttäjille, jäniksille ja linnuille. Kaikki meille iloksi ja tarpeen.

Jätä raivaamatta kun voit

Hallitukselle kiitokset ja ruusut! Viimein hallitus, joka teki sen: Alensi näille ”korppikotkien” vippiluotoille katon 10 prosenttiin. Porvarihallitus tuskin olisi pystynyt samaan.

Politiikkaa seuraava eläkeläinen

Jos hallitus ei luovu puoluetuen korotuksista ja leikkaa tasoa edelleen, sen uskottavuus on nolla.

Taloustekoja kiitos

Hei Finnpulp-fani, elinkeinojohtaja J. Pitkänen, nyt saat ilmaisen neuvon: Poraa reikä Vanuvuoreen uudelle tehtaalle, niin on työpaikka lähellä kaikille ”saaristolaisille”.

Vinkkaaja

Kiitos Sauli Niinistö, rakastettu presidenttimme, että kannat huolta meistä kaikista ja toimit kaikessa maamme parhaaksi. Kiitos myös uutteralle hallitukselle ja yksimieliselle eduskunnalle.

Siunausta

”Kuumin sesonki menossa” kyseli, mistä voileipäkakkuja saa kotiinkuljetuksella Kuopioon. Konditoria Malmberg tuo.

Tyytyväinen asiakas

Ihan hieno kirjoitus Jorma Syrjäläiseltä koronarintamassa työskentelevistä (SS 8.4.), mutta kuten vasemmistolainen Andersson, Syrjäläinenkin unohtaa mainita lääkärit, jotka työskentelevät vielä lähempänä koronapotilaita. Päivystysten kera myös työajat lääkäreillä helposti 60 – 70 tuntia viikossa.

Joo’o

”Koulukiusaamisesta, ei koronasta” (SS 7.4.): Oli kuin itseni kirjoittama mielipide, totta joka sana.

Ihminen on pahin virus

Taputan hammashoitohenkilöstölle! He pystyvät hoitamaan asiakkaan parin metrin päästäkin.

Todellisia fakiireja

Amerikka ensin, toisteli Trumppi. Nyt tiedämme merkityksen.

Sairaalatarvikkeet

Marja- ja puutarhatiloilla on nyt työvoimapula. Kilpaurheilu ja lähes kaikki nuorten harrastustoiminta on koronan vuoksi jäissä. Jos ukrainalainen insinööri tai opettajakin oppii puutarhatyöt, niin tässä olisi tulojenhankintavinkki urheiluseuroille. Nuoret kesätöihin tiloille ja muut työttömät jo nyt keväällä istutuksia tekemään.

Oma maa mansikka

Aivan ihanaa, kun hyvä kouluruoka myös kotiopiskelijoille Kuopiossakin. Toki lisävaiva koululle. Valmisannokset helposti tarjolle. Nyt ruoka useiden ovien takaa haettavissa ja kenkärumba eteisessä.

Riski

Automarketteihin voisi laittaa asiakaslaskurin. Max 50 kerrallaan? Nettiin näkyville ajankohtainen asiakastilanne ja esimerkiksi parkkipaikalle merkkivalo varoittamaan syntyneestä ruuhkasta.

Viruslingosta turvallisempi

Jälkiviisaana voisi SDP:kin todeta, että monelta vakavalta virheeltä olisi koronan suhteen vältytty presidentin jo aiemmin ehdottaman ”nyrkin” perustamisella. Kova hinta poliittisella tyhmyydellä.

Kokoomus ei viisaampi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kuuma linja

Milloin nousevat viherhäiverusokkaat?

Alkoholista paljon sairautta

Peruspyörät kunniaan

Meidän perheessä on selkeä työnjako

Erja soitti Kuopiota maailmankartalle

Vesijetti rikkoo mökkirauhaa

Lokit pois torilta

Kaikki lupiinitalkoisiin

Miksi niitty niitettiin?

Entiselämys Kallansilloilla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.