Sikaa vai sirkkaa?

Onko eettisempää tappaa ruoaksi miljoonia sirkkoja, itikoita ja ötököitä kuin yksi sika?

Eettisyys on nyt muotia

Minkähänlaisen loven nämä niin sanotut urheilun asiantuntijat tekevät Ylen budjettiin? Kyllä tympäisee kuunnella niiden selityksiä.

Vähempi parempi

”On myös meitä, jotka eivät usko” (SS 11.7.): Faktahan on se, ettei tällä pallolla olisi yhtään ihmistä ilman miestä ja naista. Näin se vaan on.

Ja minä uskon

On oikein, että invakortilla saa pysäköidä ilman parkkimaksua. Mutta miksi se vapauttaa vuotuisesta autoverosta? Eihän sen maksamiseen tarvitse parkkiruutuakaan.

Ei vapaamatkustaja MT

”Siivettömälle heikolle”: Lopeta politikointi ja keskity asiaan. Sote-suunnitelmassa ei ole mitään vikaa. Oppositio tekee törkeää politiikkaa!

Sipola

Kiitos Sasha-setä-näytelmästä Vieremän Kyrönniemessä! Näyttelijät onnistuivat hienosti. Erityisesti ilahdutti pikku Annan roolista suoriutunut Ninna Mehtonen. Piste i:n päälle oli nuori kanteleensoittaja. Karjalan kieli oli kaunista, vaateisiin ja lavastukseen oli paneuduttu, ne antoivat aidon tunteen sen ajan elämästä.

Sukujuuret Suistamolta

”Suomen pystykorvalle” (SS 6.7.) tiedoksi: olen syntyperäinen suomalainen ja kuulun vapaamieliseen ev.lut. kirkkoon niin kauan kuin siellä kirkon penkissä ei istu koiria. Koirien perheenjäsenet varmaankin haluavat, että koko perhe pääsee kauppaan, ravintolaan, kaikkialle. Eikö varsinkin rescue-koiriin eli entisiin katurakkeihin liity ongelmia, esimerkiksi vaarallisia loisia, antibioottiresistenttejä bakteereita?

Koiraa välivouhkana?

Rakentamisen ylikuumeneminen tarjoaa sijoittajien syliin halvat asunnot remontoitaviksi. Uudet kerrostalot rahoitetaan erilaisin valtion tukimuodoin. Ojaharjun esittämä korjausliike tekisi lisää kodittomia.

Pääasia että raha liikkuu?

Minulla 72-vuotiaalla on vain älytön kännykkä ja laiska, vanha läppäri. Tykkään saada tietoa suullisesti, mutta tympii netti-ihmisten vastaus: Kato netistä! Tekee mieli tokaista.

Kato ite

Lastentarhan tätien pitäisi näyttää esimerkkiä ja käyttää myös huomioliivejä, niin kuin ne jonossa kävelevät lapsukaiset ryhmässä liikkuessaan.

Huomioliivit käyttöön

Kiitos Jätekukko biojätepussista ja tilauslapusta. Ottakaa muut firmat mallia, ja ihmiset, kierrättäkää kaikki mahdollinen.

Kierrättäjä

Onkohan Kuavilla muuta kuin Erkki iestä, Erkki takkoo, Erkki istuu, Erkki makkoo? Eppäelen vahvasti, jotta on siellä muetahhii kuhisijoeta!

Puavo

Voi sinua, joka rakennat talosi vääryyden varaan! Tämä on varoitus Uudessa Testamentissa.

Ahneus vie pimeille poluille

Jälleen kerran on tullut haukutuiksi kissat ja koirat, ukot ja akat, lihavat ja laiha, mopopojat ja mamut, eläinlekurit ja Kela-taksit, naapurit ja itikat. Hyvää syksyä, mutta sitä ennen, katsopa peilistä itseäsi. Ehkä syyllinen on lähempänä kuin luuletkaan.

Kesän saldo

Hipi hipi kisu pipi. Jalkapalloa ymmärtävä naisihminen (tai joku muu, mikä muu?), tarjoa apuasi PalloKissoille, jotta paranevat ja parantavat pelaamista.

Singing in the play

Kuopio saisi katsoa jalankulkuväyliä ja korjata. Varsinkin Julkulan tie on uuden asfaltin tarpeessa.

Pyörätuolilainen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kuuma linja

Viimeinkin helpotti laturaivo

Paijaaminen on yliarvostettua

Lisää valoa suojateille

Tuoko näkkäri säästöä?

Susia suojellaan melulta, ihmistä ei

Merkkipäivät syytä muistaa

Näkkäriä aikuisillekin

Suojatiet näkyviin

Katumaasturi ei ole pahis

Ongelmat odotettavissa Kuopion Lippumäellä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.