Sodasta ja rauhasta

Öinen taivas, tähdet ja kuu, on meillä rauha ja hiljaisuus. Vaan jossain kaukana tuolla onko ihmisten pakko sodissa kuolla? Kaikki kaunis tuhotaan, ei lapsetkaan kauan elää saa. On ihmisen pahuus, ahneus pohjaton, sekö tämän ”pallomme” loppu on?

RK

Olisipa huippua, jos tulisi bussivuoro KYS – Iisalmi arkisin noin kello 15:30. Seutulipun olisi käytävä, ja lähtö suoraan valtatielle.

Työmies

Jos kerran havitellaan hiljalleen banaanivaltioitten palkkatasoa, niin ei kai johtajatkaan tarvitse enempää kuin mitä siellä?

Palkat ensin puoleen?

Tilataksi haki KYSistä lonkkaleikatun potilaan, hänet tyrkättiin sisään, että pää kolahti kattoon ja lonkkaan sattui, kuoppainen sivutie vauhdilla. Potilas tarvitsi monta päivää, että taas pääsi jaloilleen. Kuski oli ilmeisesti kuuro.

Siinäpä sitä liikennekaarta

Toimittajan mukaan pienen kunnan johtaja tienaa 5 – 6 kertaa vähemmän kuin huiput. Paljonko se on 200 000 tasolla? Pitäisikö sanoa viides- tai kuudesosa huippujen palkasta?

Rätingit sekaisin

Mielestäni huono homma tuo ramppien välinen puiston raiskaus. Ei ukki tai mummo pääse pensaan suojaan edes pissalle.

Ukki

Miksi laki ei turvaa heteroavoliittojen purkautuessa jonkinlaisella suojalla? 14 vuotta avoliitossa ja eron tultua muovikassin kanssa tyhjän päälle.

Ei koskaan enää

Posti tunkee joka paikkaan halvoilla hinnoillaan. Laadusta ja luotettavuudesta ei puhuta mitään. Ostetaan, kun saadaan halvalla. Hinta-laatusuhde on sudenkuoppa.

Ei säästöä

Hallituksen olisi jo korkea aika pikaisesti laatia porsaanreiätön laki, millä ökyrikkaiden tulot ja omaisuus sekä ammattiyhdistysliikkeen erilaiset kansalaisia köyhdyttävät koukerot ja ylivalta saataisiin hallintaan.

Konsultti

Ketä palvelee tämä verotiedoilla mässäily tällaisena aikana, kun suuri osa kansalaisista elää köyhyydessä ja toiset tienaavat kymmeniä miljoonia ilman, että kertaakaan pyyhkisivät hikeä. Tälläkö kansa yhdistyy?

Jotain rajaa

Ministeri Mattila ei ole ollut kauan ministerinä, kun jo pani toimeksi. Lääkejätti Englannista Suomeen on hyvä veto. Toisen kuolo on toisen leipä brexitin myötä.

pm

Savolaisuutta kuvaa oikein tyypillisesti kysely siitä, kuka milloinkin on vastuussa. Muualla Suomessa ajatellaan tatuoinnin ottajan olevan itse vastuussa typeryydestään ja köyhän köyhyydestään, mutta ei Savossa, täällä aina joku toinen vastaa.

Itse petaan itse makaan

Päättäjät, jotka puollatte sellutehdasta, käykää haistelemassa ilmaa esimerkiksi Kemissä, jossa pyykkikin haisee märänneelle kananmunalle.

Koettu on ja muutettu Kuopioon

Jotta motivaatio kestää kuntoiluharrastuksessa alkuhuumaa pidemmälle, kannattaa pitää mielessä, että usein matka on tärkeämpi kuin päämäärä.

Bodari-Jone

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kuuma linja

Jouluvaloa toivotaa tuomiokirkosta

Vauhtia päätöksiin!

Hurjaa vai urheaa?

Oi aikoja oi tapoja!

Evästystä hallitukselle

Kipsipatsaita jätevuoresta

Peukutus jouluvaloille

Huomaa suuntamerkki!

Kannattaisi juhlia

Palautetta kansalta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.