Suomi täyttää 100 vuotta - oletko valmis?

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden alkuun on reilu kaksi kuukautta. Nyt on aika laittaa lippusalot ja liput kuntoon: salot maalataan ja liput pestään ja kuivataan sisällä, ei ulkona muiden pyykkien mukana narulla. Tämä tehtävä kuuluu taloyhtiöille, yrityksille ja yksityisille. Tämä lienee vähintä, minkä jokainen voi antaa arvostuksena satavuotiaalle itsenäiselle Suomelle.

Uumoilija

Työmiehen joustamattomuuttahan Suomen herrat on kironnu kaikki järkijään, ei tuon saunomiseen Nobelia olis tarvittu.

Kaikille sitten

”Pavelle”, ihminen vanhenee, käytettiinpä siitä mitä nimeä tahansa. Itse me vanhat vaikutamme omalla asenteellamme siihen, arvostetaanko vanhoja vai ei. Vanha-sanan karttaminen ei sitä ainakaan edistä!

Vanha

Olivatkohan kaikki kuolinapukyselyyn vastanneet ymmärtäneet eutanasian ja kuolinavun eron? Aika oudolta kuulostaa, jos kuolevia hoitanut on sitä mieltä, ettei kuolinapua saa antaa! Mielestäni se on sama, kuin että kuolevaa ei auteta, vaan kidutetaan. Itselleni toivon tuon avun.

Myös kuolevia hoitanut

Koskas kirkko alkaisi kantaa huolta kirkkoavun merkeissä Suomen oman maan itsemurhavaarassa olevista kansalaisista ja heidän omaisistaan? Esimerkiksi asunnottomista, päihteidenkäyttäjistä, työnsä menettäneistä, huostaanotettujen lasten yksin jääneistä vanhemmista, minimieläkkeillä kituuttavista, ilman opiskelupaikkaa ja työtä jäävistä nuorista? Jokainen itsemurha on turha ja ”laajennettu”. Se koskettaa vakavasti koko lähipiiriä.

Sairaanhoitaja

Kuopion liikuntatoimi lanseerasi hienon tuotteen duunareille. Uimahallin salille pääsee vain kahdellakympillä kuukaudessa, kun reenaa kello 10 – 15 välisenä aikana. Tällainen kädenojennus osoittaa suuria älynlahjoja. Korkeintaan oravalle talviturkissaan voisi tulla korkealentoisempi ajatus.

Jussuf von Nuss

Niin hieno idea kuin Hoplop kaikkine laitteineen onkin, on se varmin tapa saada koko lapsikatraalle pöpöt ja sairauskierre. Niin paljon ei pintoja voi käytännössä puhdistaa, vaikka halua olisi.

Kaikki vaan sisään

Säästövinkki Sipilälle: rajataan lapsilisä max viiteen lapseen. Pääsevätpähän vaimot aikaisemmin töihin, kun hallitus luo vauhdilla uusia työpaikkoja ja osaajista on jo huutava pula.

Tasapaino

Isovanhemmillakin on oikeus omaan elämään, eivätkä kaikki halua olla lastenlasten vahteja. Jos ei asia muuten mene perille, niin häiriköimällä sitten.

Oma osuus hoidettu jo

Kaupungin ylläpitämien kuntosalien hinnat ovat kohtuuttomat. Neljä kertaa viikossa liikkuva työssäkävijä maksaa yli 100 euroa kuukaudessa halvimmallakin sarjalipulla. Eläkeläiset maksavat vain 65 euroa koko vuodesta! Turha on palvelupäällikön kitistä rahan puutetta, kun maksavat asiakkaat on hinnoiteltu ulos.

Pikku-Arska

On ok, kun tuomari pistäytyy lentopallo-ottelun erätauolla ulkona tupakalla ja juttelemassa katselijoiden kanssa. Ei kannata asiasta valittaa, pahastua tai lehdissä kirjoittaa.

Kirjoitetaan koiran kakoista!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kuuma linja

Ovatko kirkkorakennukset jo ongelma?

Eikö susi saa etsiä ruokaa?

Ymmärrystä ja kiukustusta postilaisille

Liian alhaisia nopeusrajoituksia

Lentovero on ok

Ajatellaan jo kevättä

Säästäkää Itkonniemen kenttä

Loitsuistako apua?

Kyllä dödökin haisee

"Saksassa tietyöalueiden nopeusrajoitukset olivat 60–80 km/h"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.