"Suurin syy hirvikolareihin on luonnottoman suuri hirvikanta"

Kyllä suurin syy tuhoisiin hirvikolareihin on riistakeskusten ja metsästäjien ylläpitämä luonnottoman suuri hirvikanta, josta hyöty harvoille ja valtavat haitat muille. Täysin järjetöntä ja rikollisen vastuutonta touhua.

K.T.

Olen tänä kesänä käynyt Helsingin Seurasaaressa ja Karttulan/Kuopion Riuttalassa. Toivon, että kuopiolaiset kävisivät ja veisivät vieraansa Riuttalaan. Siellä on maaseudun sukupolvien asuinsijat vauraammasta päästä alkuperäisillä paikoillaan – ainutlaatuista! Opastuksia, retkiä ja ylläpitorahoitus kuntoon, jotta Riuttala turistikohteena houkuttelee.

UH

Ehdotan, että kaupat nostavat maidon hintaa 20 senttiä per litra, joka siirtyisi suoraan tuottajalle ilman välikäsien kähmintöjä. Juuston hinta on jo tarpeeksi korkea.

Kansalaisaloite

Surkea tilanne köyhillä ukrainalaisilla marjanpoimijoilla. Mikä vastuu tiloilla, jotka ovat heidät ”tilanneet”? Heille pitää määrätä ns. vähimmäispalkka, jonka he joka tapauksessa saavat. Ehkä se lisäisi tiloille harkintaa ja vastuullisuutta, sillä vastuuta nimenomaan tarvitaan lisää!

Siivetön veikko

Kiitos piispa Wille Riekkinen viisaista sanoista, jotka koskivat ympäristöarvoja ja viranomaisvalvontaa (SS 20.7.). Toivottavasti teknologiasta ja ahneudesta sokaistuneet päättäjämme jäävät miettimään piispan ajatuksia. Meillä ei ole vara uhrata Kallavettämme sellun keitolle! Pienemmillä riskeillä ja investoinneilla saadaan lisätyöpaikkoja pk-yrityksiin.

Mökin Miina

Kalevi Kauhasen juttu (SS 22.7.) maamme lähihistoriasta on realistinen. Maatamme ovat johtaneet typerykset viisaiden ääntä kuulematta.

Peruuttamaton vahinko

Eikö Turkin osallistuminen olympialaisiin pitäisi estää, kun ei aiota noudattaa ihmisoikeussopimuksia.

Ihmettelijä

Eipä ole nostettu meteliä valtakunnan tasolla Savon Voiman sähkön siirtohinnan nostosta. Lähes kolmannes. Ajoitus sopiva. Kaikki lomalla.

Jo riittää

Murtasaarelle: jos miljoonien pakolaisten katseet kääntyvät Suomeen, niin nimenomaan rajat kiinni -mentaliteetti on ainoa keino pitää hyvinvointivaltio.

Tiedoksi

Uutterat työkansan edustajat, olette varmaankin jo konkreettisesti havainneet, että paljon on tehtaiden savupiippuja kaatunut. Ay-liike on aikansa elänyt ja joutaa mennä. Viime vuosien kuluessa se on ollut Suomen kilpailukyvyn tehokkain jarru.

Totuuden torvi

Kuinka voi olla noin vastuuttomia retkeilijöitä (SS 21.7. B8), että laittavat kanervikkoon avotulen. Ei mitään vastuuta!

Pyromaaneja

Te vanhat, väsyneet eläkeläis-keikkatyöläiset, väistykää jo syrjään ja antakaa työpaikka nuorille jaksaville.

Ahneus pois

Nuorisojoukko otti katolla aurinkoa ja nautti virvokkeita. Toisena iltana taas kaksi tyttöä oli katolla pomppimassa virvokkeiden ja läppäreitten kanssa.

Onko luvallista?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kuuma linja

Vesi kallistui sittenkin

Milloin nousevat viherhäiverusokkaat?

Alkoholista paljon sairautta

Peruspyörät kunniaan

Meidän perheessä on selkeä työnjako

Erja soitti Kuopiota maailmankartalle

Vesijetti rikkoo mökkirauhaa

Lokit pois torilta

Kaikki lupiinitalkoisiin

Miksi niitty niitettiin?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.