Talouskoulusta ympäristöoppia

Talouskoulu pitäisi olla tytöille yhtä pakollinen kuin pojille armeija. Ilmaston pelastaminen pitäisi aloittaa keittiöstä. Tietämätön ja taitamaton ihminen tuhlaa vettä, sähköä, pesuaineita. Puhumattakaan ruuan tähteistä, jotka menevät suoraan roskiin.

Järki peliin

Lehdessä oli juttu mielenterveyspalveluiden lääkärikäyntien maksullisuudesta (SS 6.9.). Kuopion kaupungin sisällä on eriarvoisuutta. Voisiko apulaiskaupunginjohtaja Jari Saarinen vastata, miksi Juankoskella lääkäri on maksullinen, kun kantakaupungin ja muiden liitoskuntien mt-palvelut ovat Kuopion psykiatrian keskuksen palvelua ja ilmaista?

Rahastusta

Rikollisjengien jäseniä Suomen vankiloissa noin 200. Lisää otettu kiinni poliisien suurratsiassa (SS 10.9.). Yksi vankivuorokausi suljetussa vankilassa maksoi viime vuonna 214 euroa. Ja lisäävät poliisien työtä. Rajatarkastukset käyttöön.

Tällaisiako varten veroja?

Miksei Suomessa tehdä elokuvia ihmisistä, jotka ovat eläneet hyvän ja esimerkillisen elämän ja ovat saaneet paljon aikaan auttamalla muita esimerkiksi lääketieteen avulla tai muilla tavoin?

Esimerkillistä

Suomea laitettiin kuntoon tavallisten palkansaajien ja pienituloisten tuella. Sipilän sanoma ”varakkaat vapaaehtoisesti” ei toteutunut, kuten nyt huomattiin Postin johtajan tapauksessa.

Oli tiedossa jo sanoessa

Meillä ollut kissa leikattu, jo kuusi vuotta pysynyt kotona hyvässä hoidossa.

Kaikille rakas

Pajunvitsaa on turha menneistä virheistä huitoa. Harva on erehtymätön. Monet tekijät vaikuttavat ihmisen elämässä.

Ei huomista voi tietää

Opiskelu ei ole ollut ennen niin vain jokaisen saatavilla. Valtion takaus opintolainaan tuli vasta joskus 1970-luvulla, samoin ilmainen peruskoulu. Ei ollut opintotukia eikä asumistukia. Palkat oli pieniä, vaikka töitä saikin. Kaikki ei ole valinnasta kiinni niin kuin jotkut tuntuvat uskovan. Sairauksille, onnettomuuksille tai työttömyydelle ei vaan aina voi mitään.

Huono-osaisuus periytyy

Poliisi-reinikaisia tarvitaan. Ei naapuri-reinikaisia, jotka valehtelevat.

Ei valehtelija

Olen suomalainen -elokuva kertoo inhimillisen, rehellisen koskettavan tarinan nuoresta miehestä, joka haluaa laulajaksi. Hänestä tuli kansan suosikki, laulaja Kari Tapio. Hänen äänensä ja laulunsa soivat vielä kauan!

Myrskyn jälkeen

Mikähän on rahan kotiintoimituspalkkio Nordean hankkeessa? Pankin vaihdon aika, käteisen käyttäjät!

Jo on markkinat

SS kirjoittaa (7.9) oksien raivaamisesta sähkölinjan varrelta: ”Oksat sahataan helikopterista käsin...” Tavallisella oksasahallako?

Puu-ukko

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kuuma linja

Onnea KuPS!

Myydään Kuopio-halli pois kuleksimasta

Myydään eniten tarjoavalle

Snellmaninpuistosta tulee vielä hieno!

Puunkorjuu on taitolaji

Remonttiin pitää varautua

Maisemakonttori ei toimi

Vegaanikin suosii suomalaista

Entäs kissat?

Yhden hengen autokyyti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.