Taloustaiturit ovat erikseen

Ketkä ovatkaan todellisia finanssineroja? Vähävaraiset. Heiltä vaatii todellista taitoa selvitä rahamäärällään. Helppoahan on suuria rahoja sijoittaa ja siirrellä ja tarvittaessa käyttää asiantuntijoita apuna. Vaikka rikkaat olevinaan neuvovat köyhiä ”asiantuntijoina”.

Kunnia sinne minne se kuuluu

Tervon hautausmaan viereisellä tiellä on pysäköintikieltomerkkejä aika monta, mutta pitäisiköhän vielä lisätä niitä, sillä jouluaattonakin jotkut ihmiset pysäköivät niiden merkkien viereen tielle. Jotkut autot joutuivat pysähtymään, kun eivät mahtuneet ohi. Joutuisihan siinä kävelemään tien yli, jos veisi auton parkkipaikalle.

Hyvä joulu

Yksin Kotona -elokuvan 6. osa: Joulu 2018, Trump Valkoisessa talossa keksimässä kampituksia ja ilkeyksiä.

Jatko-osissa taso laskee

On mietitty samaa kuin Matti Viialainen jutussaan (SS 23.12.). Miksi tärkeimmissä valiokunnissa opposition edustus on niin suuri, että se estää enemmistöhallituksen järkevän työskentelyn?

Vaalituloksen mitätöintiä

Kansan mytologiassa on maininta kansanjohtajista, jotka ovat heittäytyneet miekkaan. Ei koske Amerikan presidenttiä, joka teki sen heittäytymällä rakentamatonta muuria vasten.

Tarkkailija

Tiedoksi ministeri Bernerille vanhana taximiehenä: Popeda-aikakauden taksisäännöillä sai kyydin paljon varmemmin niin asutuskeskuksissa kuin syrjäseudullakin.

V.V.

Kyllä on Kuopion Hirvilahdessa ahdasta asua. Maajussit vetävät perintömailleen riimuja teitten alkuun, etteivät köyhät kyläläiset pääse autolla hakemaan heidän metsämarjojaan.

Kylältä häipynyt köyhä

Miksi emme saaneet tänä jouluna Sokoksen upeaa satumaista jouluikkunaa ihailtavaksemme Kuopiossa?

Visualisti

Joku harmitteli Kuopion parkkihallin pölyä. Kun auton renkaan nasta jauhaa lattiamateriaalia, syntyy varmasti pölyä.

Fakta homma

Arvi Pöyhöseltä todella hyvä kirjoitus (SS 23.12.). Kaikki maailman valtiot taitavat olla muuten velkaa. Suurin ilmastoteko lienee kerskakulutuksen vähentäminen. Sitten alkaa lama. Talouskasvu kun ilmeisesti etenee velkavetoisesti.

Taloustieteilijä omasta takaa

Case Ville Vähämäki osoittaa suomalaisten kansanedustajien moraalittomuuden. Moraalittomuuden huippua edustavat sopeutumiseläkettä perusteetta vuosikymmeniä nostaneet entiset kansanedustajat.

Moraalinvartija

Kurttilasta liikenneministeri. Hyvä perstuntuma taksien harjoittamaan elinkeinoon. Rinne pääministerinä hallitsee hulvattoman velanoton ja työttömyyden lisääntyessä Rinteen kannatus myös lisääntyy. Miksi demarit eivät hoitaneet hallituksessa ollessaan 20 vuoden aikana asioita kuntoon?

Dusteri kulkee ja koirat...

Rakkaat vanhemmat, kympin teoria-aineoppilaanne on täysin onneton sählääjä taito- ja taideaineissa. Turha ampua opettajaa, kaikki eivät ole hyviä kaikessa.

Joulurauhaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kuuma linja

Lumitykit laulamaan

Eiköhän Sanna pärjää

Saimaa-ilmiö – ei jatkoon!

Miksi leski jätetään yksin?

Tytökin KuPSiin

Paperista puhuminen on tylsää

Kannattaako Puijonkadun remontti?

Isojen rekkojen vauhti pelottaa

Maaseutua morkataan liikaa

Vain parempi väki lentämään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.