Turvapaikka norpille

Saimaannorpan suojelusta puhutaan. Pesien kolaus ei auta 10 vuoden kuluttua. Olisiko aiheellista tutkia norppien siirtämistä Inarinjärveen?

Ihmettelijä

Ei Puijon alue kaipaa mitään rinnehissejä tai elämyspuistoa! Turistit tulevat ihailemaan Kuopion kaunista luontoa ja kuopiolaiset tulisivat Puijolle, jos siellä olisi esimerkiksi kylpylä ja järjestettyä ohjelmaa luontoa kunnioittaen. Bussikyyti keskustasta kruunasi kaiken. Päättäjät, miettikää pitkällä tähtäimellä, mihin taas rahan laitatte.

Kaupunkilainen

Eläimellistä menoa Kuopiossa: kaupunkisusi pääsi hengestään, citysorsa nähty. Lisäksi on havaittu nostokurki, tiekarhu ja peltilehmiä. Sähköjäniksestä ei havaintoja.

JAM

Älkää antako manipuloijien vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseenne. Se on kepulaisten pyrkimys saada oma ehdokas läpi! Tosi on, että EU-edustajamme täytyy olla Itä- tai Pohjois-Suomesta, jotta pohjoinen näkemys tulee esille. Etelä-Suomen ehdokkaat eivät tiedä, millaista täällä on elää.

Ajattele järkevästi

Onkohan Kuopion haja-asutusalueilla minkäänlaista rakennusvalvontaa? Näkee kaikenlaista lisäsiipi-pressuhökötystä ympäri rakennuksia.

Harmistunut

Putin teki valeuutisoinnista rangaistavan, mutta se ei taida koskea ulkomaihin kohdistuvaa toimintaa harjoittavia henkilöitä ja organisaatioita.

Lailla lisäsuojaa yksinhallitsijalle

Tulevaisuuden maapallolla on siedettävät oltavat vain äärimmäisen rikkailla. Loput väenpaljoudesta eivät ”paratiisiin” pääse vaan kituuttavat kaatopaikoilla ja aavikoilla.

Tiemme sinne vie

Kuopiossa päiväkodin yksityistäminen näyttää, kuinka paljon ilmaa on julkisten palvelujen hinnoissa. Pari päiväkotia, ja omistajalla uutta Porschea alle. Veronmaksajien rahallahan nämäkin pyörivät. Yhteiskunnan järjestämät päiväkodit eivät kannata, ja joku takoo sitten rahat. Kyllä Sipilän opit kannattaa.

Hämmästynyt

Pohjois-Savon Osuuspankin pääkonttorin remontinaikaisen asiakaspalvelupisteen järjestelyt eivät vastaa laadukkaan palvelun vaatimuksia. Tonkkapankin hollitupa vailla järjestystä. Etuilua ja kaaosta.

Entinen Op:n jäsen

Pohjoinen Suomi on hyötynyt paljon ilmaston lämpenemisestä. Kansanedustajat kuitenkin kilpalaulannalla yrittävät laulaa Suomen suohon.

Isänmaallistako?

Tekstinkäsittelyohjelma on oiva turhautumisen purkutyökalu. Annan sanojen virrata näytölle vapaasti, suljen ohjelman – koen helpotuksen. Myöhemmin avaan sen, kysyen: Rakentaako tämä asiaa, joka ärsytti? Ja löydän parempia lauseita. Rakentava tulos antaa itselle hyvää mieltä.

Askel kerrallaan

Kuopiossa on katu nimeltä Kuukusenkuja. Siellä ilmeisesti saa kuutamolla lorotella ihan luvan kanssa.

Tape

Lakkokenraalista ei voi tulla koko kansan pääministeriä.

Kannatus alle 20 prosenttia

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kuuma linja

Nuha ei ole nyt mikään pieni vaiva

Kännykkä on nykyajan pyhä lehmä

Savossa halutaan polttaa puita uunissa ilman helsinkiläisten neuvoja

Kuopion tori tarvitsisi myös suurkirppiksen – ei sitä pidä perua

Talvi pilasi golfkenttien ruohikot, eivät kenttämestarit

Jos ei ole rahaa, niin joutaa mennäkin Joensuuhun katsomaan pesäpalloa!

Kämärinkoskesta voisi kehittää turistipyydyksen

Muistakaan, rakentajat, pörriäistenkin viihtyvyys!

Kun olisi vielä kypärät kaupunkipyöriin

Ministerit, älkää koskeko varastokirjastoon!

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.