Äänestäjällä monta aihetta pettymykseen

Aina ennen vaaleja ollaan kovasti huolissaan äänestysprosentista ja arvuutellaan, mahtavatko äänestäjät lähteä mitenkä sankoin joukoin vaaliuurnille. Salaa tietysti toivotaan, että näin tapahtuisi ja saataisiin äänestysprosentti edes hieman nousemaan aikaisemmista vaaleista tai ainakin pysymään edellisten vaalien tasolla.

Jatkossa saa olla kyllä enemmänkin kuin huolissaan. Kuka vaivautuu enää ainakaan seuraavissa eduskuntavaaleissa äänestyspaikalle, kun ei näytä voivan lainkaan ennen vaaleja tietää, että kenelle tai minkälaisen politiikan tukemiseen annettu ääni loppujen lopuksi menee?

Paljon on poliitikoilla petrattavaa, jos meinaavat saada meidän äänestäjien luottamuksen palautettua. On kerta kaikkiaan käsittämätöntä, että uunituoreen valtakirjan kansanedustajan työhönsä meiltä saaneet edustajat ilmoittautuvat heti vaalien jälkeen ehdolle EU-parlamenttiin. Näinkö vähän he lopulta arvostavat kansanedustajan työtä, pitäen sitä vain eräänlaisena ponnahduslautana jonnekin muualle? Jos tämä peli ei ole pahimmanlaatuista äänestäjien pettämistä, niin mikä sitten?

Toivottavasti kukaan ei äänestä tulevissa EU-vaaleissa sellaista ehdokasta, joka on jo valittu kansanedustajaksemme, vaan antaa äänensä sellaisille selkärankaisille ehdokkaille, jotka eivät ole tällaiseen puliveivaamiseen sortuneet.

Sekään ei innosta äänestämään, että vastavalitut kansanedustajamme eivät päässeet ensimmäisessä täysistunnossaan sopuun edes istumajärjestyksestään. Se on eduskunnan varapuhemies Paula Risikkoa (kok.) siteeratakseni todella aivan naurettavaa.

Kun homma meni näin lapselliseksi jo ensimmäisessä kokouksessa, niin mitä sitten, kun päätettäviksi tulevat oikeat, niin maamme kuin meidän kansalaistenkin kannalta todella tärkeät asiat?

Ei luvalla sanoen lupaavalta näytä koko nelivuotiskausi, mikäli saadaan ensiksi hallitus kasattua ja pidettyä se vielä koossa koko vaalikauden ajan.

Seppo Kotilainen

Kirmanranta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Lähiomainen sairauden kuplassa

Vastuullista ja kestävää talouden ahdingosta huolimatta

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Sydämen sivistystä kirjoitteluun

Vanhemmuuden tuen leikkaaminen ei tuo säästöä

Onko nälkävyölle vaihtoehtoja?

Siilinjärvi satsaa ja säästää

Punainen lanka pahasti hukassa

Miksi sosiaaliala vaikenee?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.