Älä ota koiraa

Koiran hyödyllisyyttä palvelus- tai metsästyskoirana ei voi kyseenalaistaa. Sen sijaan koirien pitämistä lemmikkinä tulisi rajoittaa ilmastosyihin ja kansantalouteen vedoten. On perin ihmeellistä, että ihmiset kärsivät nykyisin ilmastoahdistusta lihan syönnistä tai maidon juomisesta, mutta silti koiraa ruokitaan, puetaan ja viedään harrastuksiin ilman mitään tunnontuskia.

Koirien määrä Suomessa oli vuonna 2018 700 000 kappaletta (kissoja 600  000).

Jos isolla maasturilla ajetaan 10 000 kilometriä vuodessa, sen ekologinen jalanjälki (alue, joka tarvitaan ravinnon ja energian tuottamiseen) on 0,41 hehtaaria eli puolet keskikokoisen koiran vastaavasta. Koirien päästöt rakentuvat pääosin niiden eläinpohjaisesta ravinnosta. On laskettu, että kissojen ja koirien yhteenlasketut päästöt vastaisivat Suomessa 276 000 ison maasturiauton päästöjä.

Tuskin aivan merkityksettömiä ovat koirien ulostepäästöt. Pelkästään Kuopion arviolta 15 000 koiraa lorottaa tuhansia litroja virtsaa päivässä typpi- ja fosforipäästöineen, jotka päätyvät maaperän kautta Kallaveteen ja lähilampiin. Vuodessa määrä on 2 – 3 miljoonaa litraa.

Koirat myös osaltaan heikentävät väestön ikärakennetta. Nuoret eivät ilmastoahdistuksessaan ja uraputkessaan hanki lapsia vaan ottavat koiran lapsen korvikkeeksi. Työvoiman tuottavuus vähenee ja talouskasvu heikkenee. Kun julkinen talous verotulojen myötä rapautuu, voi tulevaisuudessa syntyneiden lastenkin olla vaikeaa saada sosiaali- ja terveyspalveluja.

Jos vaikka 650 000 lasta eli puolet Suomen 1,3 miljoonan lemmikin määrästä sijoitettaisiin väestöpyramidimme alaosaan, olisi tulevaisuutemme esimerkiksi vanhustenhuollon ja eläkejärjestelmän vuoksi helpompi. Koirathan eivät maksa veroa.

Pitäisikö olla kunnon koiravero, vähintään 100 euroa kuussa, joka siirrettäisiin kokonaisuudessaan lapsiperheille lapsilisiin?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Liikenne-eurot uhkaavat jäädä Etelä- ja Länsi-Suomeen

Keskustan ahdistus ottaa koville

Sitouttamattomuus kunniaan

Miks(ei) Mikkeli? Asuinpaikan valinta ei olekaan aivan helppoa

Sähköautoja halutaan valmistuttaa vaikka väkisin

Hyöty pantava investointeihin

Kivestä leipää

Ohjausta hyvinvointia edistäen

Tuulivoimalan lavat eivät ole vaarallisia

Valta valuu EU-kolonialisteille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.