Alasajo sopii Helsinki-keskeisille poliitikoille

Olisi mielenkiintoista tietää mikä oli metsäteollisuuden osuus viime vuosikymmeninä, kun seurataan Suomen vaurastumista köyhyydestä hyvinvointivaltioksi.

Mitä virheettömät tilastot tästä kertovat? Moni kun on jankuttanut, että Suomi eli silloin metsästä.

Mutta elikö Suomi metsästä ihan oikeasti? Tai tuliko menneiden vuosien vauraus jostain muualta kuin pelkästään Helsingistä? Eikö maakuntien metsäteollisuus sitten ollutkaan mitään syrjäkylien pikkupuuhastelua?

Ja sitten se kaikista pahin oletus, että rakennettiinko Helsinki ja pääkaupunkiseutu maakuntien verorahoilla. Jos näin oli, kieltävätkö nykypäivän poliitikot ikävällä tavalla talouden lähihistorian.

Nykypäivänä metsäteollisuuden alasajo sopii varsin hyvin niille Helsinki-keskeisille poliitikoille, jotka pyrkivät väenväkisin rakentamaan metropolialuetta viiden miljoonan ihmisen Suomeen.

Samalla myös kaikki poliitikot tietävät, että Suomen valtio omistaa aimo palan Stora Ensoa, mutta he eivät kuitenkaan ole edes halukkaita yrittämään pelastaa maakunnissa sijaitsevaa metsäteollisuutta.

On poliittinen valinta Suomen valtiolta olla pitkäaikainen sijoittaja, joka tunnustaa omistamiensa yritystensä juuret ja kotimaan.

Antti Kellberg Iisalmi

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Onnistunut asiakaspalvelu luo hyvinvointia kaikille

Aikataulutus isku Saimaan saaristolaisten elinkeinoille

Suomesta Pohjoismaiden houkuttelevin matkailumaa

On aika kiittää KYSin ja Harjulan loistavaa hoitoa

Isoäiti kulutti kestävästi

Terveisiä Antti Rinteelle

Yliopisto-opetusta muokattava

Varhaiskasvatuksessa tarvitaan lastenhoitajia

Brysselin viikkokatsaus

Kuihtuva maataloutemme odottaa vaihtoehtoja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.