Alasajo sopii Helsinki-keskeisille poliitikoille

Olisi mielenkiintoista tietää mikä oli metsäteollisuuden osuus viime vuosikymmeninä, kun seurataan Suomen vaurastumista köyhyydestä hyvinvointivaltioksi.

Mitä virheettömät tilastot tästä kertovat? Moni kun on jankuttanut, että Suomi eli silloin metsästä.

Mutta elikö Suomi metsästä ihan oikeasti? Tai tuliko menneiden vuosien vauraus jostain muualta kuin pelkästään Helsingistä? Eikö maakuntien metsäteollisuus sitten ollutkaan mitään syrjäkylien pikkupuuhastelua?

Ja sitten se kaikista pahin oletus, että rakennettiinko Helsinki ja pääkaupunkiseutu maakuntien verorahoilla. Jos näin oli, kieltävätkö nykypäivän poliitikot ikävällä tavalla talouden lähihistorian.

Nykypäivänä metsäteollisuuden alasajo sopii varsin hyvin niille Helsinki-keskeisille poliitikoille, jotka pyrkivät väenväkisin rakentamaan metropolialuetta viiden miljoonan ihmisen Suomeen.

Samalla myös kaikki poliitikot tietävät, että Suomen valtio omistaa aimo palan Stora Ensoa, mutta he eivät kuitenkaan ole edes halukkaita yrittämään pelastaa maakunnissa sijaitsevaa metsäteollisuutta.

On poliittinen valinta Suomen valtiolta olla pitkäaikainen sijoittaja, joka tunnustaa omistamiensa yritystensä juuret ja kotimaan.

Antti Kellberg Iisalmi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Sydämen sivistystä kirjoitteluun

Vanhemmuuden tuen leikkaaminen ei tuo säästöä

Onko nälkävyölle vaihtoehtoja?

Siilinjärvi satsaa ja säästää

Punainen lanka pahasti hukassa

Miksi sosiaaliala vaikenee?

Huomio ennaltaehkäisyyn

Omin voimin jäähalliin?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.