Annetaanko maalla harrastaa?

Säyneinen Kuopion laidalla on varmaankin tuhannen ihmisen kotiseutu, taajamassa asuu satoja ihmisiä. Käyvät työssä edempänä, mutta asuvat kotikylällään.

Säyneisestä on matkaa lähimpään sisäliikuntapaikkaan 25 kilometriä. Koulu ei ole enää opetuskäytössä, mutta hyväkuntoinen säyneiseläisten harrastuspaikka. ”Urheilutalo” on nyt kovasti purku-uhan alainen.

Purkaminen maksaa ison summan kaupungille. Jospa raha annettaisiin kyläyhdistykselle tai yrittäjille tai yhdistyksille. Rakennus säilyisi kyläläisten henkireikänä urheilusaleineen, kirjastoineen, kansalaisopiston kerhoineen, keittiöineen. Tässä mietittävää virkamiehille, kansanedustajaehdokkaille sekä päättäjille.

Uskallammeko poiketa kaavasta ja mahdollistaa monitoimitalon tulevaisuuden? Antaisimme säyneiseläisille viestin, että hekin ovat olemassa osana Kuopiota. Ajatuksena on, että kaupunginhallitus ottaisi asiaan kantaa pikaisesti, ettei purkuskenaario toteutuisi.

Elinkeinotoimi varmasti neuvottelisi eri toimijoita rakennuksen potentiaalia hyödyntämään sekä etsisi rahoituskanavia tulevaisuuden turvaamiseksi.

Kari ”Karo” Hartikainen

Kaupunginvaltuutettu (vas.)

Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

KYS laittaa laskut perintään

Välttämätöntä toimintaa tulevaisuutta ajatellen

Onko oikeasti järkevää?

Kuluerä vai tulonlähde?

Alijäämä(i)stä ajattelemista Suomen tulevaisuudesta

Maanviljelijä tuntee luonnontalouden lait

Vastuullista ja kestävää talouden ahdingosta huolimatta

Lähiomainen sairauden kuplassa

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.