Attendo jakaa lääkkeet palveluna

Savon Sanomien pääkirjoituksessa ilmaistiin huoli paikallisten apteekkien, erityisesti Vieremän apteekin, toimintaedellytyksistä (SS 5.6.). Kritiikki kohdistui Attendoon, koska se on keskittänyt osan hankkimiensa lääkkeiden annosjakelusta Yliopiston Apteekille.

Pääkirjoituksessa ei huomioitu sitä, että kolme neljäsosaa kaikista lääkehankinnoista tehdään edelleen muilta apteekeilta.

Pääkirjoituksessa todettiin, että yhtiöt näyttävät hakevan lääkkeiden jakelussa vain taloudellisia voittoja, ja että tämä on osoitus hoivayhtiöiden vastuuttomuudesta. Tämä ei pidä paikkaansa.

Ensinnäkin on todettava, että Vieremän hoivakodin lääkehankinnoista ei ole vielä tehty päätöstä. Toisekseen on syytä oikaista tulkintaa siitä, mikä on hoivakodin rooli lääkkeiden hankinnassa.

Attendon hoivakotien asukkaat ovat julkisen terveydenhuollon piirissä kuten kaikki kuntalaiset, ja lääkkeet määrää hoitava lääkäri.

Attendo ei osta eikä kustanna asukkaittensa lääkkeitä, vaan tarjoaa heille lääkkeiden hankinnan palveluna. Hoivakodeissa, joissa annosjakelu on käytössä, Attendo tilaa lääkkeet apteekista ja maksaa annosjakelun.

Annosjakelu on turvallinen ja taloudellinen vaihtoehto asukkaalle, minkä vuoksi sitä suositaan hoivakodeissa.

Mikäli asukas ei halua käyttää Attendon palvelua lääkkeittensä hankinnassa, hän tai hänen omaisensa voi ostaa lääkkeet haluamastaan apteekista ja toimittaa ne hoivakotiin.

Asukkaalla on siis valinnanvapaus lääkehankinnoissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Hallitusohjelma luo toivoa paremmasta

Järkyttävä linjaus Kelalta

Metsä tulee nähdä puilta – raha ei merkitse kaikkea

Digipudokasta ei kiusaa kesälläkään digihiki

Avohakkuut rumentavat

Kun mummot kuolevat

Onnistunut asiakaspalvelu luo hyvinvointia kaikille

Aikataulutus isku Saimaan saaristolaisten elinkeinoille

Suomesta Pohjoismaiden houkuttelevin matkailumaa

On aika kiittää KYSin ja Harjulan loistavaa hoitoa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.