Avoin kutsu turvapaikkashoppailijoille

Saksa, Ranska, Italia ja Malta ovat sopineet väliaikaisesta ohjelmasta, jonka on tarkoitus helpottaa Välimeren ylittävien turvapaikanhakijoiden ja siirtolaisten sijoittamista EU:n jäsenmaissa. Ohjelma perustuu vapaaehtoisuuteen, ja sopijamaat etsivät nyt muita jäsenmaita osallistumaan siihen.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoo Suomen EU-puheenjohtajamaana tukevan työtä. Verkkolehti Politico arvioi sen enteilevän muutoksia EU:n siirtolaispolitiikassa. Sopimuksessa mainitaan turvapaikanhakijat ja siirtolaiset eikä pakolaisia. Nyt siis sijoitetaan EU-maihin henkilöitä, joilla ei ole oikeaa hätää, vaan ainoastaan muiden kustantaman paremman elintason tarve.

Sopimus on omiaan houkuttelemaan lisää laittomia siirtolaisia pyrkimään EU:n alueelle. Tästä hyötyvät ainoastaan ihmissalakuljettajat. Ihmisiä tulee ensisijaisesti auttaa heidän kotimaassaan eikä rahdata Eurooppaan laivalasteittain erinäisten kansalaisjärjestöjen toimesta. Suomi ei ole koko maailman sosiaalitoimisto, kuten ei muukaan Eurooppa.

Välimeren yli pyrkivät siirtolaiset ovat kiristäneet EU-maiden välejä vuosien ajan useiden rannikkovaltioiden kieltäytyessä päästämästä laittomia siirtolaisia kuljettavia pelastusaluksia satamiinsa. Uuden sopimuksen olisi tarkoitus toimia väliaikaisena apuna pitkään jatkuneeseen ongelmaan.

Ensisijaisesti tulisi pyrkiä estämään Välimeren ylittäminen laittomasti eikä pohtia ratkaisua ongelmaan vasta sitten, kun laiva odottaa pääsyä satamaan. EU:n on panostettava omien ulkorajojensa valvontaan ja lähtömaiden rajavalvontaan.

Laivojen päästäminen satamaan ainoastaan helpottaa ihmissalakuljettajien työtä, kun hyväntekeväisyysjärjestöt käyvät poimimassa merihädässä olevia laittomia siirtolaisia kyytiin kiillottaakseen omaa sädekehäänsä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Monipaikkaisuus on suuri hyöty

Valta valuu EU-kolonialisteille

Tarpeetonta tavaraa on liikaa

1500-luvun hallintomalli ei toimi nykyajan ympäristössä

Revisionismia ja kunnioitusta historian tulkintoihin

Maskit käyttöön ja heti!

Riippuvuuden tunnistamisen ja hoitamisen tuskasta

Tuokaa lapset edelleen kasteelle

Suomi on kolonialismin kohteena

Kolilta voisi hakea oppia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.