Britit eivät muuttaneet kantaansa

23.6.2016 Britanniassa pidettiin kansanäänestys EU-erosta. Eroa kannatti 52 prosenttia ja EU:ssa pysymistä 48 prosenttia.

Euroopassa ja Suomessa poliitikot olivat tyrmistyneitä. Media myötäili poliittista valtaenemmistöä. Lähes kaikki uutiset asiasta noudattivat samaa kaavaa, että britit äänestivät ”väärin”. Tulosta selitettiin sillä, että äänestäjiä johdateltiin harhaan ja britit eivät ymmärtäneet, mitä äänestivät. Annettiin ymmärtää, että jos äänestäjät saisivat äänestää uudelleen, he osaisivat viisaammin äänestää ”oikein”.

Viimeisten kolmen vuoden ajan on kerrottu, että brittien enemmistö oikeasti kannattaa EU:ssa pysymistä .

Nyt britit saivat uuden mahdollisuuden. Kaikilla on hyvin ollut aikaa miettiä omaa kantaansa. Konservatiivit, jotka ajoivat nopeaa EU-eroa, saivat murskavoiton. Työväenpuolue, joka lupasi uuden kansanäänestyksen, koki murskatappion.

On selvää, että EU-eron kannattajien määrä on koko ajan vain kasvanut. Kansanäänestys 2016 ei ollut mikään ”vahinko”, kuten media meille uskotteli. Kuka siis johtaa harhaan ja ketä?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Sotilaat testaavat, me maksamme

Luonnollinen bioydinvoima on jo arkipäivää

Potilas usein turvaton

Työllisyysaste ei nouse sormia napsauttamalla

Kadotetut lapset takaisin

Irti ilmastopessimismistä

Uskontoa vai ekumeniaa?

Työntekijät tarvitsevat ammattiliittoa

Katsomusopetusta ei pidä kaventaa

Lapset ja aikuiset, rajoittakaa ruutuaikaa!

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.