Ei enää uutta suunnittelua ja viivästymistä

Jynkän uutta koulua on suunniteltu jo useamman vuoden ajan kaupungin omana investointina. Suunnitelmat on saatu hiottua käyttäjäryhmiä tyydyttäviksi.

Työhön on käytetty satoja tunteja ja noin satatuhatta euroakin on jo kulunut kaupungin kassasta. Suunnitteluun ovat osallistuneet arkkitehdit, tilakeskuksen työntekijät, kirjaston henkilökunta, vapaa-aika ja nuorisotoimen edustajat, oppilashuollon työntekijät ja opettajat. Yhteistyötä on tehty myös paikallisten urheiluseurojen kanssa suunniteltaessa liikuntapainotteisen koulun liikuntatiloja.

Tavoitteena on tilat, jotka tukevat uuden opetussuunnitelman mukaista opetusta ja joustavasti eri käyttäjäryhmiä. Kaupunginjohtaja on kuitenkin esittänyt elinkaarimallia, mikä voi tarkoittaa lisämutkia suunnitteluun ja rakennusaikataulun pitkittymistä. Kuopiossa aiemmin elinkaarimallilla toteutetuissa kouluissa käyttäjät eivät ole päässeet vaikuttamaan suunnitteluun vastaavassa laajuudessa.

Jynkän oppilaiden kuljettaminen Niiralan väistötiloihin ei ole valitettavasti sujunut kaikilta osin hyvin. Olemme törmänneet turvallisuusriskeihin, eikä kyytien valvomiseen ole resursseja.

Kuljetusten järjesteleminen on iso lisätyö koulun henkilökunnalle. Kuljetus on myös kallista, noin 200 000 euroa lukuvuodessa.

Niiralan koulukiinteistö soveltuu huonosti opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen. Tilojen varustelu ei ole nykyaikainen. Liikunnan opetus kärsii pienistä saleista.

Kuopio-hallin ja Niiralan jäähallin tilojen hyödyntäminen on haasteellista vuorojen vähyyden, siirtymisten ja koulukuljetusaikataulujen takia. Ensi keväänä osa oppilaista on käynyt vanhanaikaisissa tiloissa jo kolme lukuvuotta, siis puolet alakouluajastaan.

Viivästyykö Jynkän uuden koulun rakentaminen? Jatkuvatko kyyditykset tuoden turvallisuusriskejä ja suuret kulut?

Heitetäänkö suunnitteluun laitettu aika ja raha hukkaan? Mistä otetaan rahat elinkaarimallin kasvattamiin sisäisiin vuokriin? Opetuksesta ja oppilaaltako?

Minna Parviainen

luokanopettaja

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Yliopisto-opetusta muokattava

Varhaiskasvatuksessa tarvitaan lastenhoitajia

Brysselin viikkokatsaus

Kuihtuva maataloutemme odottaa vaihtoehtoja

Veroistako löytyy pelastus?

Akateemisesti koulutettujen riisto jatkuu

Toteutukseen tarvitaan asennetta ja navigaattoria

Kasvukeskusten ulkopuolistakaan Suomea ei kurjisteta

Joka päivä on hyvä metsäretkipäivä

Eläkelupaus rotanloukkuna uudessa hallitusohjelmassa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.