Ei kannata hukata valmista kenttää

Jo on taas ahneus huipussaan Kuopion kaupungin virkamiehillä, kun ahkerassa käytössä oleva ja hyväksi todettu pelikenttä Itkonniemellä tulisi kaavoittaa asuntotuotantoon. Tilalle kaupunki tarjoaisi Honkaharjunkadun ja Ilmarisentien välistä viheraluetta, joka tällä hetkellä on lähiasukkaiden vilkkaassa ulkoilukäytössä.

Kaupungilla on vireillä suuria liikuntapaikkahankkeita, jotka nielevät veronmaksajien rahoja. Miksi lisätä näitä menoja hajottamalla käyttökelpoista, toimivaa kohdetta ja ruveta rakentamaan uutta, huomattavasti kalliimpaa ja tuskin parempaa tilalle, ja millä aikataululla?

Kuopion kaupunkialueella rakennetaan tällä hetkellä niin paljon, että uusiin taloihin on jo vaikeuksia löytää asukkaita. Lisäksi kaupunki on kaavoittamassa Itkonniemen ranta-aluetta – upeaa, että teollisuudelle uhratut hienot tontit tulevat vihdoin asutuskäyttöön! Asunnoissa siis löytyy tulevaisuudessakin aivan keskustan tuntumasta, eikä lapsille ja nuorille niin tärkeätä liikuntapaikkaa ole syytä uhrata asutukselle.

Uuden rakentamisen vastapainoksi kaupungin tulisi jatkossa keskittyä vanhojen alueiden kunnostamiseen. Esimerkkinä Honkalahden uimaranta, joka on jätetty lähes luonnontilaan, vaikka kunnostamista kaupungin taholta on jo vuosia lupailtu. Parantamista olisi varmasti muissakin vanhoissa kaupunginosissa. Suunnittelijat ja päättäjät, ei revitä toimivaa kohdetta, vaan keskittykää parantamaan jo olemassa olevia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Tarpeetonta tavaraa on liikaa

1500-luvun hallintomalli ei toimi nykyajan ympäristössä

Revisionismia ja kunnioitusta historian tulkintoihin

Maskit käyttöön ja heti!

Riippuvuuden tunnistamisen ja hoitamisen tuskasta

Tuokaa lapset edelleen kasteelle

Suomi on kolonialismin kohteena

Kolilta voisi hakea oppia

Mikkelissä vahvistuisi Itä-Suomen kirjasto-osaaminen

Tuulimyllyistä ongelmajätettä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.