Ei ollut alkuunkaan taloudellisesti kannattava

Keskuskentän katsomorakennuksen aiottu uittaminen kuopiolaisten veronmaksajien piikkiin avasi taas vanhat haavat.

Entinen kaupunginvaltuutettu Toivo Yläjärvi (kesk.) muisteli tässä lehdessä (SS 3.3.), kuinka tietty poliitikkojoukko huolehti ohi virallisen valmistelutyön Kuopioon mittavan urheilurakentamisen.

Mukana oli kaupunginjohtaja Petteri Paronen ja suurten puolueiden kellokkaita, jotka osin vieläkin ovat valtuutettuja. Intressitahoina oli erilaisia palloliittoja ja toiveena henkilökohtaisia tuolipaikkoja katsomoihin.

Veivailtiin jäähallin laajennus, pesäpallostadion ja Keskuskentälle katsomorakennusyhtiö. Keskuskentän epäselvyydet alkoivat jo rakennusvaiheessa, kun kaupungin maamassoja hävisi työmaalta jonnekin.

Vain KalPa lunasti sille asetetut toiveet. Lähes kolme miljoonaa maksanut pesäpallostadion on nykyisellään lintujen pesäpönttönä ja Keskuskentän rakennusyhtiön talous kuralla. Juniorityökään ei juuri ole noista hankkeista hyötynyt.

Kyse ei ole siitä, etteivätkö tuollaiset rakennukset olisi mukavia, peli-iltoina jopa tarpeellisiakin, mutta tapa, jolla tässä kaupungissa on päätöksiä tehty ja vieläkin näytetään tehtävän, on halveksuttava.

Kuten Yläjärvi sanoi: "Pidimme huolen, että valtuuston enemmistö oli näiltä osin aina budjetin takana".

Vihreät vastustivat tuollaisia suhmurointeja, koska kaupunkilaisten rahojen käytön on oltava avointa.

Keskuskentän kiinteistörakennus ei alun alkaenkaan ollut liiketaloudellisesti kannattava, ei kai se ollut tarkoituskaan. Nyt yhtiötä ollaan siirtämässä kaupungille, joka takaajana joutuu vastaamaan yli neljän miljoonan velasta.

Vastustin kaupunginhallituksessa lyhennyksistä vapaan vuoden myöntämistä yhtiölle, koska kaupunki on liikesuhteessa siihen.

Kaupungin ei pidä huonontaa omaa asemaansa takaajana, eikä kaupunki voi suosia talousvaikeuksissa olevaa liikekumppaniaan.

Sellainen ei ole tasapuolista eikä kaupungin perustehtävä.

Hetti Rytsy Kaupunginvaltuutettu (vihr.) Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Ei kiitos euromaidenyhteiselle budjetille

Junan tuomaa ja viemää vetovoimaa

Ilmastonmuutoksen ehkäisy luo menestyksellistä tulevaisuutta

Omalääkäri – paras lääkäri

Kohtuudella ja kotimaista

MetsästysSyöttisorsia ruokitaan ja sitten lahdataanSorsien syöttäminen ja syöttipaikalle metsästyksen nimissä teurastaminen on ikävää ja hyvin yleisesti harjoitettua metsästyksen alakulttuuria. ”Riistanhoidon” nimissä houkutellaan viattomat eläimet ruokail

Öljyn loppumisesta ilmastonmuutokseen

Sähkömarkkinalaki sallii kyseenalaisia keinoja

KYSillä on viisi eri ruoka-annoskokoa potilaiden tarpeiden mukaan

Jos aikaa olisi jäljellävain muutama tunti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.