Ei tartuta heti lääkepurkkiin kun jomottaa

Nuorten ja ikääntyvien selkä- ja niskavaivat ovat hurjassa kasvussa. Venyttely ja hieronta ovat ensisijaisia hoitomuotoja noihin vaivoihin ja omaehtoisesti jokainen voi kotonaan suorittaa ohjeiden mukaiset venytysliikkeet turvallisesti.

Selkäliiton Maria Sihvola antoi mielestäni väärää tietoa lääkkeitten otosta kipuiluun ennen lääkärissä käyntiä (MTV 2.7.).

Selän ja hartian kipuilu ei mene lääkkeillä, koska lihakset tarvitsevat happea ja hyvän verenkierron, jotta lihas saa tarvittavan ravinnon. Ulkoilu ja venyttelyt päälle saattaisi jo auttaa asiaa, kipulääkkeet voivat olla satunnaisesti ok. Kehonhuolto on parempi, ja jos ei apua, niin lääkäriin. Tämä on minun ensiapu.

Koska nuoria rasittavat älylaitteet ja murrosikäisten kovat lajiharjoitukset jo kilpailutasolla, niin menee liikarasituksen puolelle. Usein kehon asennot ovat muita kuin mihin meidät on luotu.

Ikääntyvillä taas liikunta ja aineenvaihdunta vääjäämättä hidastuvat ja ollaan enemmän passiivisia. Kun silloin tällöin intoudutaan puutarhahommiin tai muuhun kehoa rasittavaan, ovat paikat kivun vallassa. Lihakset pitää saada rennoiksi jälleen. Silloin kaivataan kehonhuoltoa ennen lääkkeitä.

Miksi meillä mainostetaan, että kipulääkkeitä ”voi huoletta syödä”? Ei mitään lääkettä voi huoletta syödä, kaikilla on sivuvaikutuksia, jos pitkään käyttää.

Toivon kaikille terveyttä ja tervettä liikuntaa, sitä me kaikki kaivataan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

KYS laittaa laskut perintään

Välttämätöntä toimintaa tulevaisuutta ajatellen

Onko oikeasti järkevää?

Kuluerä vai tulonlähde?

Alijäämä(i)stä ajattelemista Suomen tulevaisuudesta

Maanviljelijä tuntee luonnontalouden lait

Lähiomainen sairauden kuplassa

Vastuullista ja kestävää talouden ahdingosta huolimatta

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.