Ei voisi vähemmän kiinnostaa

Käsi pystyyn siellä aamukahvipöydässä, jos eurovaalit saavat sinut hihkumaan innostaa. Aika hiljaista taitaa olla.

Eipä suurta innostusta ole puolueillakaan. Puoliväkisin yritetään saada poliitikkoja suostumaan ehdokkaaksi. Ja kun ei enää muita löydy, niin pyydetään julkkiksia ehdokkaiksi.

On laulajaa, uimaria ym. pyrkimässä taas parlamenttiin. Tämä on puolueilta sitä pahimman luokan äänestäjien aliarvioimista. Valitettavan moni heitä kuitenkin äänestää.

Yhteiskunnallista osaamista tarvitaan, sillä yksittäinen meppi voi saada paljon aikaan, jos hänellä on vankkaa asiantuntemusta jollain tietyllä alalla, esimerkiksi terveys-, työelämä- ja sosiaaliasioissa, talouspolitiikassa, ympäristöasioissa tai vaikkapa ihmisoikeuskysymyksissä.

Asioita, jotka ovat kaikki tärkeitä.

Tärkein kysymys on, millaisessa Euroopassa me haluamme asua. Eurovaalit ovat tärkeät, sillä Euroopan unionin lainsäädäntövalta ylittää Suomen eduskunnan vallan.

Uusliberaali markkinatalous on ollut EU:n missio. Nyt EU:n kansalaiset voivat vaikuttaa siihen, millaiseksi yhteisöä tulevaisuudessa kehitetään.

Erityisesti vasemmistolaisten äänestäjien täytyy havahtua ja lähteä liikkeelle. Kannattaa myös miettiä millaisen euroedustajan itselleen haluaa.

Eurovaaleissa on tärkeää torjua rasismia. Rasismin ja muukalaisvihan torjunnassa ei ole juurikaan edistytty EU:n jäsenmaissa.

Lainsäädännön hitaat muutokset ja tiedonpuute jarruttavat syrjinnän vastaisia toimia. En halua asua äärioikeistolaisessa ja rasistisessa Euroopassa tai Suomessa.

Hakaristit kuuluvat historiaan. Suomi tarvitsee päättäjiä, ihmisiä, jotka haluavat tasa-arvoisen ja oikeudenmukaisen Euroopan.

Risto Mykkänen Pieksämäki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Pelastaako kasvisruokavalio maailman ilmaston?

Kuoleman kahvilassa mysteeri avautuu arkeen

YhteydetMoottoritien pullonkaulat poistettavaLiikenneturvallisuuden lisäämiseksi Kolmisopen Citymarketin rampilta eteläänpäin olisi rakennettava oma liikenneväylä Petoselle meneville, jolloin sinne menevien autojen ei tarvitsisi tulla moottoritielle lainka

Taivaan merkit

Miksi terveystietoja pitää salata?

Mitä ihmettä on tapahtunut?

Vanhaa Kuopiota muistelemassaja uutta kiertelemässä

Johdot vievät moneen suuntaan

Keskusta uuden alun kynnyksellä

Kieltäminen perustuutahalliseen tietämättömyyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.