Eläkelupaus rotanloukkuna uudessa hallitusohjelmassa?

Se on helppoa ennen vaaleja vetää vaalilupauksilla äänestäjiä höplästä. Suomalaiset, katsokaa, mitä on tulossa. Pienituloisella eläkeläisellä rahapussi kevenee entisestään. Näinkö heidän hyvinvointiaan lisätään?

Polttoaineverot lisääntyvät 250 miljoonalla eurolla. On luvattu pienituloisille eläkeläisille tuloverohuojennusta. Kyllä se toisella momentilla pienituloiselle eläkeläiselle korjataan epäedulliseksi.

Liikkuminen autolla maaseudulta kaupunkiin tehdään pienituloiselle eläkeläiselle mahdottomaksi lisäpolttoaineveron vuoksi.

Onhan meillä tulossa ne lähes ilmaiset sähköautot. Entä kun sähköauto menee vikaan keskellä ei-mitään seutua? Joutuu sitten varmaan hankkimaan lisäautoksi polttomoottoriauton?

Lämmityspolttoaineisiin verovaroja käytetään 100 miljoonaa euroa lisää. Kyllä siellä mökki pysyy kylmänä, kun ei ole varaa lämmityspolttoaineisiin ja puulämmitys saastuttaa ilmaa.

Maalämpölaitteiden asentaminen on kallista. Pienituloisella eläkeläisellä ei ole varaa monen kymmenen tuhannen euron laitteisiin ja asennuksiin.

Öljykin on jo pitkään ollut paheksuttavaa. Aurinkokennotkin ovat kalliita. Eihän tuuliturbiinia joka pihaan voi asentaa? Mikä lämmitysmuoto jää jäljelle? Siellä vanha eläkeläispariskunta hytisee kylmässä.

Lämmittäähän se 50 euron nettokorotus kuukausieläkkeeseen.

Solidaarisuusveroon käytetään 100 miljoonaa euroa. Solidaarisuus on muun muassa yhteenkuuluvuutta ja yhteisvastuullisuutta. Miten tämä mitataan, vai onko tämä rotanloukku? Miten pienituloisella eläkeläisellä toteutuu yhteisvastuullisuus ja yhteenkuuluvuus?

Pienituloinen eläkeläinen tuskin käyttää varoja yhteisrientoihin. Harrastukset ovat esimerkiksi yksin television katselu tai yksin neulominen. Lisääntyneet yksityisten teiden tienhoitomaksut myös huolehtivat, että kotona pysytään. Talvella tiet jäävät auraamatta. Yhteenkuuluvuutta parhaimmillaan, kun seinät tulevat tutuksi.

Kotitalousvähennys aiheuttaa sen, että eläkeläiset eivät pysty enää kodin remontteja teetättämään. Jää katot korjaamatta, lattiat suoristamatta ja lämmityseristeet laittamatta. Näin eläkeläisen kotona selviämistä tuetaan.

Uuden hallituksen kehittämä terveysvero on markkinoitu kansanterveyttä edistävänä verona, joka kohdistuisi esimerkiksi sokeriin. Ovatko suomalainen liha, suomalainen maito ja muutkin suomalaiset raaka-aineet ja tuotteet tulevaisuudessa lisäverotettavia? Maatalouden tila kurjistuu entisestään.

Entä vähemmän liikkuvat, verotetaanko heitäkin enemmän? Tupakoitsijat on jo huomioitu 200 miljoonan euron verolla.

Uusi hallitus on luvannut myös EU:n kautta vaikuttaa uudenlaisten terveysverojen käyttöön ottamisessa. Siinä ne eläkeläisten viimeiset kahvit tuli juotua ja pullat syötyä. Kyllähän vehnäjauhotkin tulevat verolle.

Näyttääkö siltä, että eläkelupaus on rotanloukussa?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Turvataan eläkeläisten toimeentulo

Ei täyskieltoa verkkokalastukselle

Gallupeissa mielenkiintoisia nousu- ja laskukiitoja

Bokailu kannattaa, mutta kaikki viranomaiset eivät sitä arvosta

Yritykset sosiaalipummeina

Tolkkua metsäkeskusteluun

Faktan ja fiktion välisestä erosta

Henkilöstölle asetettava korkeat vaatimukset

Mikä on tosiasiassa ”terveellistä” ja ekologista?

Matematiikan tarve kasvaa, mutta osataanko sitä tarpeeksi?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.