Elämämme sietämätön ihanuus

Meille on kaikki mahdollista, paitsi kuolevaisuus. Unohdimme, että olemme osa luontoa ja luomakunnan kruunuina tuomittuja niin maanpäällisessä kuin taivaallisessa tuomioistuimessa. Syytettyinä ahneudesta, kateudesta, alistamisesta, suvaitsemattomuudesta ja luonnon tuhoamisesta, sillä kristittyinä ja oikeusvaltion jäseninä ajamme kaksilla rattailla.

Oikeuksistamme pidämme huolta, mutta vastuun ottamisessa olemme noviiseja. Nautimme kaikista aikamme tuomista ihanuuksista, ja yltäkylläisestä elämäntavastamme on tullut hyväksytty normaali useimmille saavutettujen etujen nimissä.

Omatuntoni on puhdas, koska kaltaisiani on miljoonittain. Elän onnellisena kuplassani, vaikka luonto kiittäisi, jos lopettaisin tepasteluni maan kamaralla. Valittamiseen olen valmis kuin partiolainen, mutta silmiini on kasvanut kaihi ja näen vain hämärästi hyvän ympärilläni ja kuulonikin on valikoiva.

Minut on pudotettava laskuvarjolla kehitysmaahan, että näkökykyni palaisi, kuuloni paranisi ja omatuntoni heräisi. Ihmisoikeuksien puute ja edes kuluvan päivän ravinnonhankinta ovat monien maailman kansojen elämän todellisuutta.

Luonto lähettää meille ajoittain varoituksia elämäntavastamme pandemioiden ja ilmastonmuutosten muodossa. Olemme saanet koronan myötä opetusta kantapään kautta siitä, kuinka haavoittuva monimutkainen yhteiskuntamme on kriisejä vastaan.

Unohdinkin, että minut pyritään pitämään hengissä ihan valtiovallan määräyksestä sulkemalla neljän seinän sisään. Täällä olenkin paremmassa tallessa ja vaarallinen lähinnä itselleni.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Navigaattorit ajattavat harhaan myös Ranta-Toivalassa

Elpymisrahaa velkaantuneille maille

Uusien osaamista tarkastettava

Puuvoima vahvistaa johtoaan

Nykyinen ansiosidonnainen päiväraha syrjii nuoria

Kiintymyssuhde – vauvan tärkeä voimavara

Tasa-arvoako vai suoranaista syrjintää?

Turve vastaan kivihiili

Materialistinen maailma ei ohjeista piittaa

Asuntorakentamista ohjattava, myös julkista tuotantoa tarvitaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.