Elintavat kohdalleen

Painoni nousi tilapäisesti joulun jälkeen 90 kiloon (pituus 181 cm).

Aloitin heti painoprojektin. Jätin vaa'asta noustuani pois kaikki vaaleat leivät ja sämpylät, pullat ja makeat eli sokerit.

Saunan jälkeen olutta vain lasillinen. Ruisleipää ja näkkileipää sekä porkkanoita välipaloiksi, muuten normaali ateriointi kuten ennenkin.

Sovin ystäväni kanssa, että saan tarjota hänelle marjapiirakkakahvit kesällä, jos paino on 82 kiloa. Motivaationi oli korkealla.

Kuusi kiloa lähti toukokuuhun mennessä. Hiihdin talvella ja pyöräilin touko-kesäkuun aikana sen lisäksi, että lenkkeilin Puijolla. Painoindeksi on nyt 25, jossa kulkee terveyden kannalta ihanteellisen raja.

Vyötärölihavuus on aikuistyypin diabeteksen tärkein vaaratekijä. Lihavuuteen liittyvien sairauksien riski kasvaa huomattavasti, jos vyötärön ympärys on miehillä yli 102 cm ja naisilla yli 89 cm.

Paino pysyy kurissa automaattisesti elintapojen ollessa kohdallaan. Nyt voin jo herkutella silloin tällöin. Liikuntaa on varsinkin Kuopiossa hyvä harrastaa kaikkina vuodenaikoina.

Puijolla linnut laulavat kuorossa, purot solisevat ja siellä kohtaa mukavia reippaita ja hymyileviä ihmisiä. Pyöräteitä on rakennettu joka puolelle.

Olkaamme personal trainereita toisillemme. Palkkiona terveyttä, onnistumisen tunnetta ja marjapiirakkakahvit itseä paremmassa seurassa.

Tapani Rautio Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Hallituspuolueiden pitäisi hävetä

Maaningan terveysasema säilytettävä

Asiakkaana monopolin armottomissa rattaissa

Uusimaa tuottaa eniten

Toiminta asukkailta, ei kaupungilta

Kiertotalouden juurille on syytä palata teoriassa ja käytännössä

Kehitys on ollut nopeaa

Onko nimesi Pyrrö?

Ystävä on päivänsä ansainnut

Kilpailutus toistuu liian tiheään ja halvin tarjoaja on vahvoilla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.