Ensiksi kaikki välttämätön

Neeta Röppänen otti poliitikon otteella kantaa (SS 29.3.) kirjoitukseeni "luokattomasta taloudenpidosta". Eli ei siis sanonut mitään. Onhan kirjoittamattakin selvää, että vanhuksen ja sairaat on hoidettava.

Palvelut heidän kohdallaan pitää hoitaa kuntoon ja kunnolla nyt eikä vain odottaa niiden turvaamista tulevaisuudessa.

Kuopiossa on ollut jo yli kymmenen vuotta suuri haaste hoitaa ikäihmiset inhimillisesti palvelutaloissa ja kotonaan. Puhumattakaan omaishoitajista.

Nämä eivät ole tulevaisuuden haasteita, jotka hoidetaan sitten, kun terveiden hyvin toimeentulevien ihmisten tarpeet on tyydytetty. Heillä kun on tarpeita loputtomasti.

Kun rahaa on vähän, pitää Kuopion kaupungin viimeinkin hoitaa ensiksi kaikki välttämätön.

Olisi odottanut, että valtuutettu Röppänen mainitsisi edes yhden menoerän, jota pitää siirtää odottamaan aikaa, kun välttämätön on tehty.

Hänen hampaissaan on ollut sosiaali- ja terveysmenot. Kaupungilla kulkee tieto, että Saaristokaupungin tie- ja kunnallistekniikan talousarvio tulee ylittymään huomattavasti enemmän kuin sosiaali- ja terveystoimi.

Miksi tämä ei järkytä talousarvioraamia? Vai katsooko kunnallinen päättäjä, että velalla maksettava meno ei kuulu talousraamiin?

Ei, en ole ehdokkaana syksyn kunnallisvaaleissa. Olen vain kiinnostunut Kuopion kaupungin hulvattomasta taloudenpidosta.

Timo Harju Eläkeläisliikunnan vertaisvetäjä Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Vanhemmuuden tukeminen merkittävä osa mielenterveyttä

Kaukolämpö hiilineutraaliksi

Kannattaisi ajatella loppuun asti

Suomi kokonaisuudessaan eläväksi

Elinehtona koko Suomen kehitystä tukevat infraratkaisut

Nopeampi työllistämis-vaikutus Vaken rahoille

Valheilla voittoon

Savon Voima, Savon vaiva

Hallituspuolueiden pitäisi hävetä

Maaningan terveysasema säilytettävä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.