Eurovaaliehdokkuus on oikeus

Markku Rossi (kesk.) ja useat muut ovat nostaneet esiin EU- vaaliehdokkaat, jotka on juuri valittu kansanedustajiksi. Eduskunta- ja EU-vaalien läheisyys kerran 20 vuodessa nosti keskusteluun niin sanotun kaksoisehdokkuuden.

Rossi poliitikon muistilla ei muistanut kertoa, että esimerkkinä ollut Elsi Katainen (kesk.) oli edellisissä EU-vaaleissa kansanedustajana ehdolla ja nousi varasijalta mepiksi suoraan eduskunnasta.

Suomessa on lakisääteinen vapaus olla vaaleissa ehdolla, oli lähtökohta mikä tahansa. Nykyisistä mepeistä suurin osa on ollut ehdolla kansanedustajana.

Jokainen ehdokas kokenee EU-vaaliehdokkuuden suurena luottamuksena puolueensa suunnalta. Moni kansanedustaja kerkisi ilmoittautua jo olemattomien maakuntavaalienkin ehdokkaaksi. Sitä ei kukaan arvostellut.

Toivoisinkin, että kun halutaan käyttää niin sanottua arvovaltaa johonkin, niin sitä käytettäisiin järkevään, esimerkiksi surkean äänestysinnostuksen nostamiseen.

Jokaiselle löytyy sopiva äänestettävä, olipa mielihaluna syventää EU:n integraatiota tai pitää kansallinen päätösoikeus Suomessa.

Äänestäkää 26.5.2019 eurovaaleissa – Suomen tärkeimmissä vaaleissa!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Sydämen sivistystä kirjoitteluun

Vanhemmuuden tuen leikkaaminen ei tuo säästöä

Onko nälkävyölle vaihtoehtoja?

Siilinjärvi satsaa ja säästää

Punainen lanka pahasti hukassa

Miksi sosiaaliala vaikenee?

Huomio ennaltaehkäisyyn

Omin voimin jäähalliin?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.