Eurovaaliehdokkuus on oikeus

Markku Rossi (kesk.) ja useat muut ovat nostaneet esiin EU- vaaliehdokkaat, jotka on juuri valittu kansanedustajiksi. Eduskunta- ja EU-vaalien läheisyys kerran 20 vuodessa nosti keskusteluun niin sanotun kaksoisehdokkuuden.

Rossi poliitikon muistilla ei muistanut kertoa, että esimerkkinä ollut Elsi Katainen (kesk.) oli edellisissä EU-vaaleissa kansanedustajana ehdolla ja nousi varasijalta mepiksi suoraan eduskunnasta.

Suomessa on lakisääteinen vapaus olla vaaleissa ehdolla, oli lähtökohta mikä tahansa. Nykyisistä mepeistä suurin osa on ollut ehdolla kansanedustajana.

Jokainen ehdokas kokenee EU-vaaliehdokkuuden suurena luottamuksena puolueensa suunnalta. Moni kansanedustaja kerkisi ilmoittautua jo olemattomien maakuntavaalienkin ehdokkaaksi. Sitä ei kukaan arvostellut.

Toivoisinkin, että kun halutaan käyttää niin sanottua arvovaltaa johonkin, niin sitä käytettäisiin järkevään, esimerkiksi surkean äänestysinnostuksen nostamiseen.

Jokaiselle löytyy sopiva äänestettävä, olipa mielihaluna syventää EU:n integraatiota tai pitää kansallinen päätösoikeus Suomessa.

Äänestäkää 26.5.2019 eurovaaleissa – Suomen tärkeimmissä vaaleissa!

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Pieksämäki huipulle?

Alle 18-vuotiaan työllistäminen on vastuullinen teko

Itsepalvelumyymälät aiheuttavat suuren osan jätteistämme

Ovatko kyselyt vain satunnaisia mielipiteitä vailla edustavuutta?

Metsänviljely lisää puuta myös uusien lajikkeiden avulla

Hallituksen on julistauduttava feministiseksi

Missä paljon puhutut ruuhkat?

Ilmastonmuutos nyt

Hallitusohjelmalle terveelliset eväät

Onnistuisiko paremmin puhtaalta pöydältä aukkohakkuun jälkeen?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.