Faneilta koottava kolehti

Luin urheilutoimittaja Jouni Huttusen kirjoittaman jutun Suomen Palloliiton KuPSille langettamasta sakkorangaistuksesta koskien Cup-finaalissa KuPSin kannattajien aiheuttamaa järjestyshäiriötä (SS 11.10.).

Olin poikani kanssa katsomassa Cup-finaalia Helsingissä. Menimme KuPSin fanibussilla, joten näimme ja koimme kaiken tapahtuneen ennen peliä, pelissä ja pelin jälkeen.

Voin ottaa kantaa asioihin, koska olimme pelissä selvin päin, tosin kaikkia tapahtumia emme nähneet läheltä, sillä halusimme katsoa pelin pääkatsomosta.

KuPS on viime vuosien aikana tarjonnut Kuopiossa jalkapallon ystäville hienoja kokemuksia niin Veikkausliigassa, Suomen Cupissa kuin europeleissä. Iso kiitos siitä KuPSille ja ennen kaikkea Ari Lahdelle, joka on mahdollistanut KuPSin pelaamisen pääsarjassa.

KuPSin kannattajajoukot järjestivät suurella innolla fanimatkaa Cupin finaaliin RoPSia vastaan.

Kun kaikki ei mennytkään suunnitelmien ja toiveiden mukaan, niin ylilyöntejä tuli tappion hetkellä.

Nyt näyttää sille, että Ari Lahti (KuPS) saa maksaa fanien hölmöilyt, kun KuPSin fanimatkan järjestäjät ovat siirtyneet takavasempaan, eivätkä ota vastuuta tapahtuneesta.

Meidän Cup-finaaliin osallistuvien fanien velvollisuus on kerätä se Palloliiton määräämä 2000 euron sakko, viedä se henkilökohtaisesti Ari Lahdelle ja osoittaa hänelle anteeksipyyntö fanien huonosta käyttäytymisestä ja huonosta häviämisestä.

Tiedämme, että näin pienellä rahalla ei Ari Lahdelle ole merkitystä, mutta se antaisi kuitenkin signaalin, että fanit ottavat vastuuta tekemisistään ja ennen kaikkea sen, että arvostamme Ari Lahden panostusta kuopiolaiseen jalkapalloon.

Urheilulajista riippumatta fanikulttuuri voisi ottaa oppia vanhasta sanonnasta, että hyvistä häviäjistä kasvaa suuria voittajia.

Eikä erotuomari sitä Cup-finaalia ratkaissut. KuPSilta puuttui finaalissa pelirohkeus ja taistelutahto, joilla otteluita voitetaan.

Pekka Jokitalo

Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Turvataan eläkeläisten toimeentulo

Ei täyskieltoa verkkokalastukselle

Gallupeissa mielenkiintoisia nousu- ja laskukiitoja

Bokailu kannattaa, mutta kaikki viranomaiset eivät sitä arvosta

Yritykset sosiaalipummeina

Tolkkua metsäkeskusteluun

Faktan ja fiktion välisestä erosta

Henkilöstölle asetettava korkeat vaatimukset

Mikä on tosiasiassa ”terveellistä” ja ekologista?

Matematiikan tarve kasvaa, mutta osataanko sitä tarpeeksi?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.