Future Savo pitää esillä myös pehmeitä arvoja

Ville Blomin kirjoituksesta Kilpailuun muuttajista tarvitaan lisää tunnetta (SS 3.10.) sai käsityksen, että Future Savo -hanke ainoastaan viestii avoimista työpaikoista.

Olemme täysin samaa mieltä Blomin kanssa siitä, että esimerkiksi paluumuuttajia pitää houkutella myös subjektiivisilla tunneseikoilla. Allekirjoitamme myös sen, että korkeaan elämänlaatuun liitetään kasvavissa määrin elämän osa-alueiden väliseen tasapainoon liittyviä merkityksiä.

Future Savo -hankkeen keskeisenä tavoitteena on Pohjois-Savon yritysten työvoiman saatavuuden parantaminen ja kilpailukyvyn säilymisen varmistaminen eri tavoin. Se mikä oli kirjoittajalta jäänyt huomaamatta on toinen kärkitavoitteemme: lisätä maakunnan veto- ja pitovoimaa.

Pehmeämmät arvot näkyvät esimerkiksi ”Olemisen vapaus” -kampanjassamme, joka kertoo työpaikkojen lisäksi myös alueella asumisen ja elämisen fiiliksistä, palveluista, kulttuuritarjonnasta sekä luonnon vetovoimasta. Kampanjaamme on kuulunut muun muassa artikkeleita, mainontaa ja kampanjointia sosiaalisessa mediassa sekä roadshow-kiertue kuuteen kaupunkiin.

”Hei rakas! Muutetaanko Savoon?” -kortit ja parkkikiekot ovat olleet positiivisia keskustelun herättäjiä erilaisissa kesä- ja messutapahtumissa. Veto- ja pitovoiman vahvistamiseksi on järjestetty muun muassa Iisalmessa muuttajille suunnatut bussikierrokset teemoina liikunta, kulttuuri ja lapset.

Kuopiossa asukkaita on osallistettu muun muassa muuttajapalveluiden työpajassa, ja Varkauden Vauhtirehvit speeddatingkin tulee jatkumaan. Alueen yritysten ja asukkaiden ajatuksia täällä elämisestä ja työskentelystä on videoitu ja nauhoitettu podcasteiksi. Videot ilmestyvät syksyn mittaan sosiaalisessa mediassa (Facebook: Olemisenvapaus).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

KYS laittaa laskut perintään

Välttämätöntä toimintaa tulevaisuutta ajatellen

Onko oikeasti järkevää?

Kuluerä vai tulonlähde?

Alijäämä(i)stä ajattelemista Suomen tulevaisuudesta

Maanviljelijä tuntee luonnontalouden lait

Vastuullista ja kestävää talouden ahdingosta huolimatta

Lähiomainen sairauden kuplassa

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.