Fuusio on tärkeämpi kuin hallintoneuvostopaikoista kinastelu

Taisto Toppinen patavanhoillisessa kirjoituksessaan (SS 27.9.) pelotteli, että maakunta valtaa Kuopion Energian.

Kaupungin tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajana hänen luulisi perehtyvän tarkemmin energiayhtiöiden fuusion järkiperusteisiin hyötyihin menneisyyden paikallispoliittisen kikkailun sijaan.

Sen sijaan hän maalailee uhkakuvia Kuopion kaupungin ylle vaaran vuosien malliin ja täysin väärin argumentein, että mukamas Kuopion Energia siirrettäisiin maakunnan pienten kuntien hallintaan.

Kuopion Energia on Kuopion
kaupungin omistama, Savon Voima on koko Savon ja osin Keski-Suomessa toimiva energia- ja sähkönsiirtoyhtiö. Sillä on 23 kaukolämpöverkostoa, joille energiaa tuotetaan 80:ssä tuotantolaitoksessa 11 kunnassa.

Toppisen mielestä Kuopion Energialla ei ole taloudellista eikä toiminnallista tarvetta mennä fuusioon. Todellisuus on juuri päinvastainen ja pitkällä tähtäimellä erityisesti Kuopion kaupungin kannalta.

Kaukolämmön hinnan kilpailukyky on heikentynyt suhteessa muihin lämmitysmuotoihin ja heikentyy edelleen ilmasto-ohjelman eri toimenpiteiden ja teknologian ansiosta.

Tuotantolaitosten savukaasujen ja rakennusten lämmön talteenoton kehittyminen, aurinkoenergian käytön lisääminen sekä mahdollinen kilpailun avaaminen tulevat varmuudella vaikuttamaan kilpailukyvyn heikentymiseen. Onko Kuopion Energialla paukkuja siinä tilanteessa?

Fuusiolla saavutetaan 6,5 miljoonan toiminnalliset synergiaedut ja pystytään hyödyntämään tehokkaammin yritysten henkilöstön osaaminen. Näin luodaan myös maakunnallisesti vahva ja kilpailukykyinen energiayhtiö.

Allu Koskisen (kok.) kielteinen kanta fuusioon perustuu hänen yritystensä intresseihin lyhyellä tähtäimellä.

Kuopion kaupungin halutaan rakentavan yltiöpäisen suuria tapahtuma-areenoja, kampusalueita ja lisää saunamaailmoja. Tilanteessa, missä kaupungin ja Savon Voiman toiminta-alueen väki vanhenee ja vähenee.

Onko Kuopion slogan ”tärkeilyvapaa vyöhyke” unohtunut Toppiselta ja Koskiselta ?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Puolue menestyy joukkueena

Harkintaa aseiden hankintaan

Urheiluseuratkin olisi huomioitava

Peltosellun tutkimustarve kasvaa

Uusiutuva diesel on hyvä, mutta sähkö vielä parempi

Korona ei yksin tuhonnut musiikkialaa!

Liikenne-eurot uhkaavat jäädä Etelä- ja Länsi-Suomeen

Keskustan ahdistus ottaa koville

Sitouttamattomuus kunniaan

Miks(ei) Mikkeli? Asuinpaikan valinta ei olekaan aivan helppoa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.