Fysioterapeutti ei tee diagnoosia

Muutama tarkennus selkäkipuartikkelin Kuka hoitaa -osioon fysioterapeutin työskentelyyn liittyen (SS 10.9.). Fysioterapeutti ei tee diagnoosia. Fysioterapeutti arvioi asiakkaan oireen sekä liikunta- tai toimintakyvyn häiriön syyn tutkimalla erilaisin menetelmin ja laatii hoitosuunnitelman yhdessä asiakkaan ja tarvittaessa moniammatillisen työryhmän kanssa.

OMT-fysioterapeuttien antamassa ortopedisessa manuaalisessa terapiassa asiakkaat saavat käsittelyjä ja ohjausta tuki- ja liikuntaelinvaivoihin.

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat yksi fysioterapian osa-alue. Fysioterapeutteja työskentelee lähes kaikilla sairaanhoidon erikoisaloilla sekä laajasti myös terveyden edistämisen puolella.

Asiakaskunnassa on esimerkiksi velttoja vauvoja, muistisairaita, koululaisia, psykiatrian osastopotilaita, urheilijoita ja monivammapotilaita.

Kela korvaa fysioterapian kuluja, jos asiakkaalla on alle vuoden vanha lääkärin määräys fysioterapiaan joko julkisesta tai yksityisestä terveydenhuollosta.

Sairausvakuutuksesta korvattavan fysioterapian tulee perustua laillistetun fysioterapeutin tekemään alku- ja loppututkimukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Vastuullista ja kestävää talouden ahdingosta huolimatta

Lähiomainen sairauden kuplassa

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Sydämen sivistystä kirjoitteluun

Vanhemmuuden tuen leikkaaminen ei tuo säästöä

Onko nälkävyölle vaihtoehtoja?

Siilinjärvi satsaa ja säästää

Punainen lanka pahasti hukassa

Miksi sosiaaliala vaikenee?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.