Fysioterapeutti ei tee diagnoosia

Muutama tarkennus selkäkipuartikkelin Kuka hoitaa -osioon fysioterapeutin työskentelyyn liittyen (SS 10.9.). Fysioterapeutti ei tee diagnoosia. Fysioterapeutti arvioi asiakkaan oireen sekä liikunta- tai toimintakyvyn häiriön syyn tutkimalla erilaisin menetelmin ja laatii hoitosuunnitelman yhdessä asiakkaan ja tarvittaessa moniammatillisen työryhmän kanssa.

OMT-fysioterapeuttien antamassa ortopedisessa manuaalisessa terapiassa asiakkaat saavat käsittelyjä ja ohjausta tuki- ja liikuntaelinvaivoihin.

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat yksi fysioterapian osa-alue. Fysioterapeutteja työskentelee lähes kaikilla sairaanhoidon erikoisaloilla sekä laajasti myös terveyden edistämisen puolella.

Asiakaskunnassa on esimerkiksi velttoja vauvoja, muistisairaita, koululaisia, psykiatrian osastopotilaita, urheilijoita ja monivammapotilaita.

Kela korvaa fysioterapian kuluja, jos asiakkaalla on alle vuoden vanha lääkärin määräys fysioterapiaan joko julkisesta tai yksityisestä terveydenhuollosta.

Sairausvakuutuksesta korvattavan fysioterapian tulee perustua laillistetun fysioterapeutin tekemään alku- ja loppututkimukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Tarpeetonta tavaraa on liikaa

1500-luvun hallintomalli ei toimi nykyajan ympäristössä

Revisionismia ja kunnioitusta historian tulkintoihin

Maskit käyttöön ja heti!

Riippuvuuden tunnistamisen ja hoitamisen tuskasta

Tuokaa lapset edelleen kasteelle

Suomi on kolonialismin kohteena

Kolilta voisi hakea oppia

Tuulimyllyistä ongelmajätettä

Mikkelissä vahvistuisi Itä-Suomen kirjasto-osaaminen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.