Haluan tehdä työtä kiusaamisen lopettamiseksi

Meille suomalaisille hyvin yleinen, mutta myös liiankin itsestäänselvyytenä pidetty puheenaihe, kiusaaminen, on yksi suurimmista ongelmista, joka kohtaa kansaamme. Tätä on varmasti jatkunut jo meidän isovanhempien ajoilta aina nykypäi­vään asti. Sitä tapahtuu kouluissa, harrastuksissa, työpaikoilla ja jopa kotona.

Kiusaaminen on yksi helpoimmista tavoista johdattaa pieni koulun aloittanut nuori pois raiteiltaan. Kiusaaminen on myös yksi helpoimmista tavoista johdattaa lapsi, nuori tai aikuinen pois yhteiskunnastamme. Kiusaaminen on yksi helpoimmista tavoista aiheuttaa yksinäisyyttä, surua ja sisään patoutunutta vihaa.

Miksi me kuitenkin annamme tämän lipsua käsiemme ja silmiemme lävitse? Miksi asialle ei oikeasti tehdä jotain?

Väitän, että monia Suomessa viime vuosikymmenien aikana tapahtuneita tragedioita olisi voitu välttää ihan vain sillä, että joku puuttuisi kiusaamisen silloin, kun se on vielä mahdollista.

Nykyajalla, kun itsensä ja ympäristönsä kehittäminen on niin suuri trendi, ja sademetsät ja maapallo pitää pelastaa, niin miksi emme aloita sitä parantamista omasta keskuudestamme ja katso, että kanssaihmisillämme on myös oikeus työ- ja koulupäivään ilman pelkoa tulla kiusatuksi?

Miksi emme anna jokaiselle mahdollisuutta toteuttaa niitä asioita, jotka häntä kiinnostavat ilman niihin puuttumista?

Toivon, että lähitulevaisuudessa tästä asiasta puhuvat ne ihmiset, joilla on enemmän vaikutusvaltaa kuin minulla. Olen itse 17-vuotias, ja jos vain tietäisin, miten saisimme tälle lopun, niin keskittäisin työurani sitä kohti, koska tämä on ainakin itselleni tärkeä asia. Kiusaamiselle ei ole tässä kaupungissa yhtään enempää tilaa, ja se vaatii nollatoleranssin.

Vielä osanottoni kaikille Kuopion tiistaisen surullisen tapahtuman uhreille, uhrien omaisille ja tapahtuman kokeneille. Nyt jos joskus on aika ottaa ystävää tai vaikka tuntematonta kädestä kiinni ja näyttää, että olemme yhtä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

KYS laittaa laskut perintään

Välttämätöntä toimintaa tulevaisuutta ajatellen

Onko oikeasti järkevää?

Kuluerä vai tulonlähde?

Alijäämä(i)stä ajattelemista Suomen tulevaisuudesta

Maanviljelijä tuntee luonnontalouden lait

Vastuullista ja kestävää talouden ahdingosta huolimatta

Lähiomainen sairauden kuplassa

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.