Haluan tehdä työtä kiusaamisen lopettamiseksi

Meille suomalaisille hyvin yleinen, mutta myös liiankin itsestäänselvyytenä pidetty puheenaihe, kiusaaminen, on yksi suurimmista ongelmista, joka kohtaa kansaamme. Tätä on varmasti jatkunut jo meidän isovanhempien ajoilta aina nykypäi­vään asti. Sitä tapahtuu kouluissa, harrastuksissa, työpaikoilla ja jopa kotona.

Kiusaaminen on yksi helpoimmista tavoista johdattaa pieni koulun aloittanut nuori pois raiteiltaan. Kiusaaminen on myös yksi helpoimmista tavoista johdattaa lapsi, nuori tai aikuinen pois yhteiskunnastamme. Kiusaaminen on yksi helpoimmista tavoista aiheuttaa yksinäisyyttä, surua ja sisään patoutunutta vihaa.

Miksi me kuitenkin annamme tämän lipsua käsiemme ja silmiemme lävitse? Miksi asialle ei oikeasti tehdä jotain?

Väitän, että monia Suomessa viime vuosikymmenien aikana tapahtuneita tragedioita olisi voitu välttää ihan vain sillä, että joku puuttuisi kiusaamisen silloin, kun se on vielä mahdollista.

Nykyajalla, kun itsensä ja ympäristönsä kehittäminen on niin suuri trendi, ja sademetsät ja maapallo pitää pelastaa, niin miksi emme aloita sitä parantamista omasta keskuudestamme ja katso, että kanssaihmisillämme on myös oikeus työ- ja koulupäivään ilman pelkoa tulla kiusatuksi?

Miksi emme anna jokaiselle mahdollisuutta toteuttaa niitä asioita, jotka häntä kiinnostavat ilman niihin puuttumista?

Toivon, että lähitulevaisuudessa tästä asiasta puhuvat ne ihmiset, joilla on enemmän vaikutusvaltaa kuin minulla. Olen itse 17-vuotias, ja jos vain tietäisin, miten saisimme tälle lopun, niin keskittäisin työurani sitä kohti, koska tämä on ainakin itselleni tärkeä asia. Kiusaamiselle ei ole tässä kaupungissa yhtään enempää tilaa, ja se vaatii nollatoleranssin.

Vielä osanottoni kaikille Kuopion tiistaisen surullisen tapahtuman uhreille, uhrien omaisille ja tapahtuman kokeneille. Nyt jos joskus on aika ottaa ystävää tai vaikka tuntematonta kädestä kiinni ja näyttää, että olemme yhtä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Menneisyyden kanssa tilillä

Kaikkea turvetta ei kannata hylätä

Netin on oltava aina apuna

Huumorin kukkien poimintaa

Vesakkomyrkytyksen vastustus toi mharvinaisen voiton

Itä-Suomen asema on tasapuolinen

Miksi ovet ovet kiinni turisteilta?

Suomi on lähdössä vaaralliselle tielle muiden velkojen maksajaksi

Kuuma linja

Vahva alue unohtaa muun Suomen kehittämisen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.