Huipputapaaminen tärkeä Suomelle

Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaaminen Helsingissä on ”tuhannen taalan paikka” Suomi-kuvan kirkastamiseen (SS 2.7.). Maahamme odotetaan ulkomailta jopa 2 000:ta toimittajaa.

On hienoa, että Suomi on ottamassa suuremmassa mittakaavassa sovittelijan asemaa maailmanpolitiikassa, ja olemme saaneet arvostetun aseman kummankin valtion päämiehen ja heidän esikuntiensa silmissä. Ennen kaikkea he arvioivat kykyämme vastata turvallisuusjärjestelyistä sekä Suomen yleistä ilmapiiriä, onko se tapaamiselle otollinen. Meidän uutisointiamme sekä maamme turvallisuustilannetta seurataan erityisen tarkasti.

Minusta maakuntamme Savon Sanomat edustaa hyvää valtakunnallista journalismia. Meidän on otettava tulevasta tapahtumasta kaikki irti. Se ei ole vain mahdollisuus, vaan oiva tilaisuus. Uutisoinnilla voimme vaikuttaa turistivirtojen ohjautumiseen maahamme. Maailmassa alkaa olla loppujen lopuksi aika vähän turvalliseksi koettuja valtioita.

Helsingin Sanomat julkaisi äskettäin vitsipalstallaan kuvan, jossa vertasi presidentti Donald Trumpia sikaan. Päätoimittajalla on peiliin katsomisen paikka. Kummallako linjalla jatkaa, uutisoidako valtamedian tavoin eräästä maailmanpolitiikan suurimmista suomalaisten isännöimistä tapahtumista, vai jatkaako ala-arvoisella pilailulla?

Itse en kokenut asiaa vitsinä, ja pilaksi tarkoitettunakin se tehtiin varsin huonoon aikaan. Saapa nähdä, miten HS:n uutisointi jatkuu itse tapahtuman aikana.

Rauno Taskinen

Kapteeni evp.

Kd-varavaltuutettu

Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Sydämen sivistystä kirjoitteluun

Vanhemmuuden tuen leikkaaminen ei tuo säästöä

Onko nälkävyölle vaihtoehtoja?

Siilinjärvi satsaa ja säästää

Punainen lanka pahasti hukassa

Miksi sosiaaliala vaikenee?

Huomio ennaltaehkäisyyn

Omin voimin jäähalliin?

Myötätuntoa vanhemmuuteen

Valinnaisuutta ei saa rajata

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.