Huovinen ei päättänyt

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ja edellisen hallituksen sisäministeri Kari Rajamäki (sd.) ovat kiistelleet mm. Savon Sanomien palstoilla Kallan siltojen rahoituspäätöksestä.

Rajamäen mukaan jo edellinen hallitus olisi päättänyt Kallan siltojen hankkeesta.

Jyrki Katainen on kiistänyt tämän.

Edellisen hallituksen aikana lukuisat tahot vetosivat liikenneministeri Susanna Huoviseen (sd.), jotta Kallan siltoja koskeva Päiväranta - Vuorela -hanke olisi saatu hankekoriin mukaan niin, että sen käynnistämiselle olisi saatu lukkoon lyöty aikataulu.

Pohjois-Savon Liitto, Kuopion kaupunki, Kuopion kauppakamari ja useat yritykset kirjelmöivät ministerille hankkeen nopean käynnistämisen puolesta.

Itä-Suomen kauppakamareiden johto tapasi ministeri Huovisen joulukuussa 2006 saman asian merkeissä. Vetoomukset eivät johtaneet myönteiseen tulokseen.

Tosiasia on, että Päiväranta - Vuorela -hanke ei saanut ratkaisua edellisen hallituksen aikana, koska liikenneministeri ei sitä esitellyt. Hanke sai siis rahoituspäätöksen ja aikataulun vasta nykyisen hallituksen aikana.

Hankkeiden aikaistamismalli kuntien lainoituksella niin, että ne eivät saisi antamastaan lainasta korkoa, on kyllä selvää Sailasta (vm.).

Matti Niiranen Kuopion kauppakamarin toimitusjohtaja Pohjois-Savon liiton liikenne järjestelmätyöryhmän puheenjohtaja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Vinkki päättäjille koronan kurimuksessa

Omaisten huoli jatkuu

Harvinaista yhteiskuntavastuuta

Lasten ja nuorten tippuminen koronakuiluun estettävä

Objektista subjektiksi

Unohtakaa hävittäjät

Kesä voi olla parasta aikaa ikäihmisellekin

Isä ei ole vierailija

Eläkevarat erikseen

Elämämme sietämätön ihanuus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.