Hymy hyytyy

On mukava nähdä taas vuoden päästä niitä uusia kunnanvaltuutettuja ja lautakuntien jäseniä, joiden vaalihymy on hyytynyt ja jotka puistelevat päätään, ettei mikään ole muuttunut.

Samat vuosia päätöksiä tehneet henkilöt ohjaavat edelleen asioita.

Jos olet eri mieltä, niin sinut joko laitetaan ruotuun, eristetään sisäpiiristä tai saat vaihtaa valtuustoryhmää.

Järjen äänellä tai puhtaalla matematiikalla ei välttämättä ole mitään tekemistä asioiden tai päätösten kanssa, kun tunteet, oma vakaumus ja ego voittavat.

Ja vaikka saisit kaikkien suomalaisten vankkumattoman kannatukset, niin olet edelleen näiden vuosien ajan kulissien naruista pitäneiden henkilöiden mielestä väärässä.

Yhteiskunnallisten päätöksien tekoon ei kannata lähteä mukaan takki auki, avoimin mielin, omaa vapaa-aikaansa tuhlaten.

Ensin kannattaa harjoitella vuosia korttipöydässä pokerin peluuta, bluffaamista ja sitä, että kaikki pelaavat yhteisen edun sijasta omaan pussiinsa. Jos et näin tee, niin opit sen kyllä kantapään kautta tekemään.

Sitten joku vielä viitsii ihmetellä, miksi nykynuoria ei kiinnosta talkootyöllä tehtävä yhdistystoiminta tai politiikka. Kokemuksesta voin sanoa, että osa ihmettelijöistä voisi katsoa peiliin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Pelastaako kasvisruokavalio maailman ilmaston?

Kuoleman kahvilassa mysteeri avautuu arkeen

YhteydetMoottoritien pullonkaulat poistettavaLiikenneturvallisuuden lisäämiseksi Kolmisopen Citymarketin rampilta eteläänpäin olisi rakennettava oma liikenneväylä Petoselle meneville, jolloin sinne menevien autojen ei tarvitsisi tulla moottoritielle lainka

Taivaan merkit

Miksi terveystietoja pitää salata?

Mitä ihmettä on tapahtunut?

Vanhaa Kuopiota muistelemassaja uutta kiertelemässä

Johdot vievät moneen suuntaan

Keskusta uuden alun kynnyksellä

Kieltäminen perustuutahalliseen tietämättömyyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.