Hyvä että jonkinlainen sopu aikaiseksi

Hyvää on, että jonkinlainen sopu saatiin kehysriihessä vihdoinkin tehtyä, vaan eipä se pienosaisia lohduta. On kovin vaikeaa tehdä kaikkia osapuolia tyydyttävää leikkausta, aina joku kärsii ja eniten tietenkin eläkeläinen, sairas, työtön ja lapsiperhe. Onko niin vaikeaa jättää tuo ryhmä leikkausten ulkopuolelle? Ei ole, jos tahtotila löytyisi.

Mitä nopeammin leikkaukset saadaan tuottamaan hedelmää, sitä nopeammin voimme toivoa parempia aikoja, jolloin voidaan taas antaa vaikeisiin kohteisiin korvamerkattua rahaa.

Infrainvestointeihin yksi tärkeä neuvo: Jospa kaikkiin kohteisiin palkataan suomalainen työtön ammattihenkilö. Ei missään tapauksessa tässä tilanteessa saa palkata ulkopuolisia työvoimaa. Oma työvoima, oma kasvu!

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) sanoi, ettei hän ota kantaa seuraavan hallituksen tekemisiin. Minäpä otan! Juuri nythän pitää pedata hyvä seuraava hallituspohja, josta on hyvä ponnistaa. Tämähän ei ole mikään kunniakilpailu siitä, kuka on paras, vaan olkaa te, hyvä hallitus, yhtä ja parhaita, niin hallitus kuin oppositiokin.

Jätetään hyvä pohja testamentiksi seuraavalle hallitukselle. Mitä nopeammin päätökset laitetaan käytäntöön, sitä nopeammin voidaan nähdä, missä on onnistuttu. Sitten tärkeätä on vapauttaa vähäosaiset leikkauksilta. Eikö niin?

Mirja Lappeteläinen

Yrittäjä

Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

KYS laittaa laskut perintään

Välttämätöntä toimintaa tulevaisuutta ajatellen

Onko oikeasti järkevää?

Kuluerä vai tulonlähde?

Alijäämä(i)stä ajattelemista Suomen tulevaisuudesta

Maanviljelijä tuntee luonnontalouden lait

Vastuullista ja kestävää talouden ahdingosta huolimatta

Lähiomainen sairauden kuplassa

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.