Ilmastonmuutos nyt

Ilmastonmuutos ihmiskunnan kohtalonkysymyksenä on ykköshuoliamme. Silti on pidettävä järki päässä eikä panikoiduttava ratkaisuihin, jotka vain pahentavat asiaa.

Ilmastohan ei tunne valtiorajoja, joten suomalaisen ruoantuotannon ja puunjalostuksen vaikeuttaminen tai rajoittaminen ampuu meitä omaan jalkaan menetettyinä työpaikkoina ja yhteiskunnan verotuloina pahentaen myös ilmastokriisiä.

Kun ruoalla ja puujalosteilla on kysyntää, siirtyy niiden valmistus sellaisiin maihin, joissa ympäristö- ja hakkuunormit ovat löysempiä ja korruption vuoksi niitä ei edes valvota. Ilmastonsuojelu siis puoltaa suomalaista tuotantoa ja valmistusta.

Ei ole oikein rajoittaa ilmastosyistä edes sellunvientiämme Kiinaan vessapaperiksi. Jos halutaan vähentää kulutusta (mistä ilmasto tykkää), niin oikea ratkaisu on vähentää omaa paperinkäyttöä pyyhkimistarkoituksiin. Tällöin tulee itse tehneeksi sen mitä vaatii muiltakin. Reilu peli?

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Yliopisto-opetusta muokattava

Varhaiskasvatuksessa tarvitaan lastenhoitajia

Brysselin viikkokatsaus

Kuihtuva maataloutemme odottaa vaihtoehtoja

Veroistako löytyy pelastus?

Akateemisesti koulutettujen riisto jatkuu

Toteutukseen tarvitaan asennetta ja navigaattoria

Kasvukeskusten ulkopuolistakaan Suomea ei kurjisteta

Joka päivä on hyvä metsäretkipäivä

Eläkelupaus rotanloukkuna uudessa hallitusohjelmassa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.