Ilmastonmuutos nyt

Ilmastonmuutos ihmiskunnan kohtalonkysymyksenä on ykköshuoliamme. Silti on pidettävä järki päässä eikä panikoiduttava ratkaisuihin, jotka vain pahentavat asiaa.

Ilmastohan ei tunne valtiorajoja, joten suomalaisen ruoantuotannon ja puunjalostuksen vaikeuttaminen tai rajoittaminen ampuu meitä omaan jalkaan menetettyinä työpaikkoina ja yhteiskunnan verotuloina pahentaen myös ilmastokriisiä.

Kun ruoalla ja puujalosteilla on kysyntää, siirtyy niiden valmistus sellaisiin maihin, joissa ympäristö- ja hakkuunormit ovat löysempiä ja korruption vuoksi niitä ei edes valvota. Ilmastonsuojelu siis puoltaa suomalaista tuotantoa ja valmistusta.

Ei ole oikein rajoittaa ilmastosyistä edes sellunvientiämme Kiinaan vessapaperiksi. Jos halutaan vähentää kulutusta (mistä ilmasto tykkää), niin oikea ratkaisu on vähentää omaa paperinkäyttöä pyyhkimistarkoituksiin. Tällöin tulee itse tehneeksi sen mitä vaatii muiltakin. Reilu peli?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Lähiomainen sairauden kuplassa

Vastuullista ja kestävää talouden ahdingosta huolimatta

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Sydämen sivistystä kirjoitteluun

Vanhemmuuden tuen leikkaaminen ei tuo säästöä

Onko nälkävyölle vaihtoehtoja?

Siilinjärvi satsaa ja säästää

Punainen lanka pahasti hukassa

Miksi sosiaaliala vaikenee?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.