Iso osa pelaajista pärjää sulassa sovussa

Onpa ollut surullista lukea lehtien sivuilta Kuopion tennistä koskevia kirjoituksia. Erityisen pahalta tuntui pääkirjoitussivulla (SS 13.2.) tennistä koskevassa jutussa ollut maininta ”Kuopion tennisharrastajien jakaantumisella kuppikuntiin on pitkä historia. Ulkopuolisen silmiin riitely näyttää hassulta...”.

Olen kuopiolainen tenniksen harrastaja. Ajauduin aikoinaan sattumalta toiseen Kuopiossa toimivaan tennisseuraan, ja saman seuran jäsen olen edelleen. Jos olisin sattunut ajautumaan siihen toiseen seuraan, niin todennäköisesti olisin edelleen sen toisen seuran jäsen.

Minulla on ollut pelikavereita molemmista seuroista. Muutamia vuosia sitten järjestimme yhdessä sekä seurojen yhteisiä naisten peli-iltoja vuorotellen molemmissa halleissa että Väinölänniemellä pienimuotoisia naisten tennisturnauksia. Kun lapseni aikanaan harrasti kilpatennistä, myös me junioreiden vanhemmat tutustuimme kentänlaidalla toisiimme ja järjestelimme junioreillemme yhteisiä kyydityksiä kisa- ja leirimatkoille.

Olen saanut tenniksen kautta tutustua ihmisiin, joihin en muuten olisi tutustunut. Osasta on tullut ystäviäni. Pelikaverilta ei kysytä titteliä, ikää eikä seuraa. On ollut ilo saada pelata, treenata ja viettää aikaa kaikenikäisten naisten, miesten, nuorten ja vähän vanhempien kanssa. He kaikki ovat Kuopion tennisharrastajia.

Kuopiolaisten tennisharrastajien leimaaminen kuppikuntaisiksi riitelijöiksi on väärin. Väitän, että suurin osa meistä tenniksen harrastajista ei ”politikoi”. Me haluamme vain saada pelata tennistä hyvässä hengessä ja mukavassa seurassa.

Merja Villman

Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Kannattaisi ajatella loppuun asti

Suomi kokonaisuudessaan eläväksi

Elinehtona koko Suomen kehitystä tukevat infraratkaisut

Nopeampi työllistämis-vaikutus Vaken rahoille

Valheilla voittoon

Savon Voima, Savon vaiva

Hallituspuolueiden pitäisi hävetä

Maaningan terveysasema säilytettävä

Asiakkaana monopolin armottomissa rattaissa

Uusimaa tuottaa eniten

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.