Ison isännän uudet otteet

Maaningan urheilutalo on kaivannut jo kauan remonttia. Nyt, kunnan liityttyä Kuopioon, peruskorjausta on lähdetty viemään eteenpäin sellaisella vauhdilla, että pienempää hirvittää.

Samassa yhteydessä ollaan yllättäen lakkauttamassa Pohjois-Savon ainoaa kansalliseen kilpailukäyttöön soveltuvaa sisäampumarataa – turvallisuussyistä.

Sisäampumarata on sijainnut urheilu- ja nuorisotalon alakerrassa 1980-luvun lopulta asti. Se on peruskorjattu vuosina 2010-13. Tuolloin ei tullut esille turvallisuuteen liittyviä epäkohtia.

Paikalliselle seuralle on tehty tiloihin määräaikainen vuokrasopimus vuoden 2020 loppuun saakka. Uutena isäntänä Kuopion on nyt kuitenkin heittämässä vuokralaista kylmästi pihalle, ja valmiit ratatilat ovat purku-uhan alla.

Miksi tämä kiire? Miten tilan turvallisuus on yllättäen heikentynyt?

Ampumaurheilu vaatii vahvaa psyykkistä ja hyvää fyysistä kuntoa. Maaningan sisäradan käyttäjät ovat pääasiassa kilpa-ammunnan tai metsästyksen harrastajia eri puolilta maakuntaa. Harjoittelemassa käy myös työssään asetta kantavia ja reserviläisiä.

Kuopion uskoisi, strategiansa mukaisesti, kannustavan terveisiin elämäntapoihin ja monipuoliseen liikuntaan erilaisten lajien parissa. Onhan strategiassa myös mainittu ”vahva yhdessä tekemisen henki”, ja tähän Maaningan radan aktiivitkin tuovat oman panoksensa.

Kunnan ja kaupungin yhdistymissopimuksessa todetaan: ”Osapuolten yhteisenä tahtona on myötävaikuttaa Maaningan alueen vapaa-ajanaktiviteettien säilymiseen ja kehittymiseen.” Lisäksi ”tavoitteena on edistää asukkaiden mahdollisuutta osallistua ruohonjuuritasolla aidosti päätöksentekoon ja suunnitteluun.”

Kuntaliitoksesta ei ole kuin pari viikkoa. Kuinka lupaukset toteutuvat uuden urheilutalon suunnittelussa?

Josko siis otettaisiin aikalisä ja tuumattaisiin oikeasti ”sen toisennii kerran”, jotta onnistuttaisiin tekemään pitkäkestoisia ja järkeviä ratkaisuja Kuopion tulevaisuuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Suomi tarvitsee kansallisen, monen toimijan työllisyysviikon

Kalojen lopettamisesta on ohjeistusta

Kansalaisopisto tekee parhaansa

Tehokkaita lataus-pisteitä tarvitaan

Intohimojen maaseutu

Puheista tekoihin

Kuka kasvattaa lapsesi?

Luonnonsuojelu ei ole metsätuhojen syy

Toveria ei jätetä politiikassakaan

Sotilaat testaavat, me maksamme

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.